banner488

10 ilde, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1651'e yükseldi

10 ilde, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1651'e yükseldi
banner496

Kahramanmaraş, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

5 Bin 606 Bina Yıkıldı

Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklama yaptı. Tatar, depremde 5 bin 606 binanın yıkıldığını, enkazdan çıkarılanların sayısının 6 bin 445 olduğunu söyledi. 9 bin 618 personelin görev yaptığını belirten Tatar, bölgeye 300 bin battaniye, 22 bin çadır gönderildiğini ifade etti. Bölgede 185 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirten Tatar, halen artçıların devam ettiğini kaydetti. Tatar'ın açıklamasına göre, bölgedeki illere 250 milyon lira acil durum ödeneği gönderildi.

Bin 651 Kişi Hayatını Kaybetti

Hatay'da arama-kurtarma çalışmalarını organize eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci son duruma ilişkin bilgi verdi. Bakan Koca, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 1651'e yükseldiğini, yaralı sayısının 11 bin 119 olduğunu belirtti. Koca, yıkılan 3 bin 471 binanın yıkıldığını söyledi.

Okullar 1 Hafta Tatil

Öte yandan; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini açıkladı. Özer, "Tüm Türkiye'de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar bir hafta tatil ediyoruz." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472