banner488

Çine Devlet Hastanesi’nde bir ilk gerçekleşti

Çine Devlet Hastanesi'nde Op. Dr. Mete Yazı tarafından ilk kez Laproskopik (kapalı) Safra kesesi ameliyatı yapıldı

Çine Devlet Hastanesi’nde bir ilk gerçekleşti
banner496


Operasyonu Çine Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Yazı ve ekibi gerçekleştirdi. 50 yaşındaki isminin açıklanmasını istemeyen bayan bir hastaya uygulanan ameliyatın başarılı olduğu bildirildi. 

Operasyon için tıbbi cihaz ve donanım, Çine Sağlık Hizmetleri Derneği ve Çineli hayırseverlerin katkılarıyla temin edildi. Ameliyat ekibi ve personelinin 3 hafta süre ile Aydın’a eğitimi gittiği operasyon titizlilikle gerçekleştirilerek 50 yaşındaki bayan hasta sağlığına kavuşturuldu.

Başarıyla gerçekleşen ve Çine’de bir ilk olan ameliyat hakkında konuşan Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Demirtaş “Bu ameliyat Çine’de ilk kez gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Yazı, Çine’de göreve başlar başlamaz öncelikli amacının Çine'de en bir an evvel laproskopik safra kesesi ameliyatı yapabilmek olduğunu belirtmişti. Fakat bu operasyon için tıbbi cihazlar gerekliydi. Gerekli cihazlar Çine Sağlık Hizmetleri Derneği ve Çineli hayırseverleri katkılarıyla alındı. Derneğimize ve Çineli hayırseverlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çine Devlet Hastanesi’nin Aydın'da laproskopik ameliyatlar konusunda en iyi teknolojiye sahip olduğunu da belirten Başhekim Demirtaş, "İlimizde en son kurulan laproskopik ameliyat sistemi olduğu için en yeni teknolojiden yararlanılarak  Full HD görüntü kalitesine sahip kamera ve monitörler kullanılmaktadır. Bundan böyle Çine halkı kapalı safra kesesi ameliyatı için başka yerlere gitmek zorunda kalmayacak" şeklinde açıklamada bulundu. 


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 03:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472