banner488

Baydar; “Gün, seferberlik günüdür”

Çine Belediyesi’nin 13. Ağaç Bayramı şenliğinde konuşan CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, önemli açıklamalarda bulundu.

banner496

Çine Belediye Başkan Adayı’nın 2014 seçimlerinde Enver Salih Dinçer olduğunu  belirten Milletvekili Baydar, Ak Parti Hükümeti’ne de verdi veriştirdi, “Gün seferberlik günüdür” dedi.

"Bayrak egemenliğimiz temsil eder"

Bayrağın sadece renginden ibaret olmadığının altını çizen Baydar, "Bayrak öyle sadece kırmızı beyaz birşey değildir. Bayrak kurtuluş savaşını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin al kanını temsil eder. O ayyıldız; bizim inancımızı, islamiyeti ve bu topraklardaki egemenliğimizi temsil eder. O yüzden bayrak bizim için emanettir. O bayrağın asılmadığı bir yer olduğu zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerin huzuru mahşerde iki eli yakamızdadır" diye konuştu.

" Ezanı, Cumhuriyeti, Vatanı ve Misak-ı Milli’yi Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz"

Ezan sesinin egemenliğimizin simgesi olduğunu ifade eden Milletvekili Baydar, "O camilerde okunan ezan sesi var ya; o sadece bir namaza çağrı değildir. O ezan sesi, 1071'den beri, bin yıldır bu topraklardaki hakimiyetimizin göstergesidir. Belki 5 vakit camiye gitmeyebiliriz. Cuma'ya gideriz, arada bir vakit namazına gideriz. Bayram namazına gideriz. Teravihe gideriz. Cenaze namazında belki vaktimiz varsa oradaki vakit namazını kılarız ama biliriz ki, o ezan sesini duyduğumuz zaman; o bizim için bu toprakların hakimiyetidir. Ezan, bizim egemenliğimizin simgesidir. Bu ezan sesini 90 yıl önce bu Cumhuriyeti, bu vatan toprağını, misaki milli sınırlarını bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ruhları şad olsun. O, Atatürk'e ve Cumhuriyete dil uzatanlar varya; eğer Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı adları ya George olurdu ya da Victor olurdu. Bu ezan sesini ve bayrağın dalgalanmasını onlara borçluyuz.” şeklinde konuştu.

"Gün, seferberlik günüdür "

Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Milletvekili Baydar, "Atatürk'ün o gençliğe hitabesinde, 'memleket içerisinde bulunanlar ve memleketi yönetenler gaflet ve delalet içerisinde olabilir' diyor ya; işte o günleri yaşıyoruz. Memleketimizde bayrağın asılmadığı dönemler, sanki birşeymiş gibi 'Barış ve Kardeşlik Projesi' adı altında bölünmeyi isteyenler; şuanda memleketi yönetmektedirler. Gün, seferberlik günüdür. Bugüne kadar alıştığımız sağ-sol, dinci-laik tercihleri bitmiştir. Bundan sonraki tercihinizi belirleyeceksiniz. Ya bu memleketin bölünmez bütünlüğüne vatan toprağına sahip olup Türkiye Cumhuriyetini kuran Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaksınız ya da bu memleketin bölünmesini, parçalanmasını, sizlere ata yadigarı bu vatan toprağının yok olmasını ve bayrağımızın indirilmesini isteyenlere oy vereceksiniz. Bu ayrımı yapmalısınız. Bu ayrımda ben inanıyorum ki, efeleri ile kurtuluş savaşı vermiş Çine'nin yiğit insanları da Cumhuriyet Halk Partisinin etrafında kenetlenecektir. Gün seferberlik günüdür ve safları belirleme günüdür. Şapkası düşen keli görülen Türkiye’yi yönetmek aciz olanlara karşı CHP etrafında kenetlenme günüdür. " şeklinde açıklamada bulundu.

“Hükümet, Çine’den öyle bir tokat yemeli ki !..”

Bir yıl sonraki yerel seçimlerde, ‘Hükümet Çine’den öyle bir tokat yemeli ki diyen Milletvekili Baydar, "Hükümet, Çine'den öyle bir tokat yemeli ki, o tokadın sesi Ankara'dan duyulmalı. Milletvekilleri olarak Çine Belediye Başkanımızdan memnunuz ve örgüt olarak sonuna kadar arkasındayız. Çine Belediye Başkanı Adayımız Enver Salih Dinçer'dir. Sizlerin desteğiyle Çine'nin, Aydın'ın yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından olacaktır. Aydın'da adayımız Özlem Çerçioğlu'dur. Çine'deki adayımız bellidir. Hali hazırdaki belediye başkanımız sizlerin de desteği ile seçimi alacaktır. Arkasından gelecek olan genel seçimlerde CHP olarak Türkiye'yi yönetmeye talibiz. Bu vatan toprağını bölmek, Türk Bayrağını indirmek, Türkiye Cumhuriyeti'nde Anayasadan 'Türk Milleti' kavramını çıkarmak isteyenlere karşı gün, seferber olma günüdür. Gün, Çinelinin ayaklanıp artık 'yeter be!' deme günüdür." dedi.


Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 00:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472