banner488

Köylülerin yol sorununu Akçaova Belediyesi çözdü

Aydın İl Özel İdare’nin 4 yılda koyamadığı 4 büz, Akçaova Belediyesi tarafından konuldu.

Köylülerin yol sorununu Akçaova Belediyesi çözdü

Altınabat Göleti'nin yapılmasından sonra başlayan köy yolundaki ulaşım sıkıntısı Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.

“Akçaova Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun”

Belediye Başkanı’nın bu girişimini takdirle karşılayan köylüler, “Akçaova Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Daha önce buraya İl Genel Meclisi Üyeleri çözüm için geldiler. Fakat bizi oyaladılar ve sorunu aşamadık. Her yağmur yağdığında göletin taşkın sularıyla bozulan ve geçilemez olan tek ulaşım yolumuz bizler için işkenceye dönüşmüştü. Gazetenizde çıkan haberden sonra Belediye Başkanımız konuyla yakından ilgilendi. Sağolsun büzleri koydurdu ve yolun kepçe ile düzeltilmesini sağladı.Şu anda  geçilemez olan yolumuz düzeldi ama İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bize vaat ettiği gerçek düzenlemenin yapılmasını ve yolumuzun asfaltmasını halen daha dört gözle bekliyoruz. Çektiğimiz sıkıntıyı bir biz bir de Allah bilir. Yetkililerden yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz.” dediler.

“Vatandaşın derdi bizim derdimizdir”

Altınabat Köyü Sakalar Mevkii’nde köylülerin tek ulaşım yolunun zamanında yapılmaması ve yağmur sularının bozmasının ardından köylülerin kendisine gelerek yardım istediğini belirten Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “Söz konusu yola bizzat kendim giderek inceledim.Taşkın suları yolu ikiye bölmüştü ve otomobillerin geçmesi mümkün değildi. Belediyemizin imkanlarıyla sorunlu yere büz döşeyerek kepçe ile doldurduk. Bugün yol kullanılabilir durumda. Daha önce bu sorunun giderilmesi için İl Genel Meclisi Üyelerinin devreye girdiğini ve bu çözümün İl Özel İdare tarafından sağlanması gerektiğini biliyorum ancak ulaşım tamamen kapanınca büzleri oraya koymanın Belediyemize önemli bir maliyet getirmeyeceğini ve Belediyeciliğin de vatandaşa hizmet olduğunu düşünerek bu sorunu çözümledik. Keşke imkânımız olsa köylerimizin birçok sorununu giderebilsek. Birçok köyümüze elimizden geldiğince bu tür yardımları yapmaya çalıştık. Çünkü vatandaşların derdi bizim de derdimizdir.” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 01:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472