banner488

Aydın Tekstil Arazisi, Aydınlıların oldu

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İdare Mahkemesi’nin 177 dönümlük Aydın Tekstil arazini Aydın Büyükşehir’ e kamulaştırmasına karar verdiğini açıkladı.

Aydın Tekstil Arazisi,  Aydınlıların oldu
2009 yılından beri devam eden kamulaştırma sürecinin 76 milyon TL’ye sonuçlandığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,  “İçinizde birçok arkadaş, defalarca bunu konuyla ilgili yazdı çizdi. Aydın tekstil Aydınlıların olmalıydı. Öylede oldu. 2009 yılında belediye başkanı seçildiğimizde, Aydın’ın 100 binlik çevre planı yapılmaktaydı. Benim ilk iflasım Aydın Tekstil’i yeşil alan olarak bakanlığa lekeletmek oldu. Ondan sonra kamulaştırma kararı aldık. Yaklaşık 6 buçuk yıldır sürüyordu. Ve dün itibariyle 76 milyon liraya bitti. İlk günden bugüne kadar bir faizi olacak. Nisan ayının ortalarında tabu işlemleri gerçekleşecek. Ben çok heyecanlıyım. 170 dönümlük arazi, burası Aydın’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği bir yeşil alan olacak. Burada birçok aktiviteler olacak. Vatandaşların otura bileceği restoranlar ve kafeler olacak. Fabrika binasını da fuar alanı olarak kullanılacak. Çünkü Aydın’ın bir fuar alanına ihtiyacı var. Fabrikanın olduğu yer çok uygun bir alan. Aydın Tekstil’i çok amaçlı bir yer olarak kullanacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapacağımızı vatandaşlara soracağız. Hem internet üzerinden hem de kentin belli noktalarına sandık koyacağız. Vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda proje oluşacak. Anket ve oylama sonucunda Aydınlılar karar verecek. Tüm Aydınlıların bu yapacağımız oylamaya katılmasını istiyorum. Ben bu süreçte bize destek veren basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Tüm Aydınlılara hayırlı olsun” dedi.

“Aydın’ın Tek Akciğeri Burası kaldı”

Aydın Tekstil’in içinde 1000 adet tescilli ağaç bulunduğunu söyleyen Çerçioğlu “Yıllardan beri bekliyoruz. Kollarımızı hemen sıvayarak projelerimize başlayacağız. Aydın Tekstil’in içinde bin tane tescilli ağaçlar var. Mutlaka restorasyonları yapılması gerekiyor. Birde tescilli olmayan kullanıma artık imkansız olan binalar var. Ömrünü tamamlamış binaların restorasyonları uzun sürebilir. Bu tip projeler çok hızlı olmuyor. Kıymetini bilmek gerekiyor bu projelerin. Çok hızlı bir şekilde açacağız. Tabiki o tescilli binaların restorasyonları devam edecek. Görev sürem bitmeden o park Aydınlılarla buluşacak. Aydın’ın tek akciğeri burası kaldı. Nefes alabileceğimiz, kentin tam ortasında böyle bir başka yer yok. Avrupa kentlerine gittiğinizde, bu kentlerin ortasında 205 dönümlük yeşil alanlar var. Aydın Tekstilin parası bir kerede ödenecek. Bütçemiz var. Mahkeme bitti. Paranın yatırılması için 15 gün süre veriliyor. Daha sonra bu parayı yatırıyoruz. Yatırdıktan sonra 29 Mart’ta da tapuya bildirim yapılıyor. 170 dönümlük alanda çok iş yapılır. Vatandaşlar hafta sonlarını piknik yaparak, spor yaparak geçirecek. TOKİ gibi değil de tüm Aydınlıların kullanabileceği bir mekan olarak görmek istiyorduk. Bizde onu  gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472