banner488

Esnaf Kefaletten, Çine Üniversitesi ve Esnaf Kampanyasına Tam Destek

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2015 olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Esnaf Kefaletten, Çine Üniversitesi ve Esnaf Kampanyasına Tam Destek
Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2015 olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin, Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Bölge Birlik Başkanı Necip Saraç, katip üyeliklerine Metin Uyar ve Yalçın Payza yaptı.

Toplantıya, Çine Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Halk Bankası Çine Şubesi Müdürü Mehmet Birol Çorlu, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar ve ortaklar katıldı.
“Hiçbir ortağımıza iltimas geçmiyoruz”

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Celal Özden, “Kooperatifimiz, 2015 yılında 16 milyon lira finansmana ulaştı ve 235 bin lira da kar etti. Bu da kooperatifimizin çok güzel idare edildiğinin, parasının çar çur edilmediğinin işaretidir. Aralık itibarı ile Hükümetimiz bir genelge gönderdi. Esnafımıza 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi için. Genelgede açıklanan 1 Aralık tarihi itibariyle ve daha sonra kredi borcu olan ortaklarımız bu krediden faydalanamayacak. Bu madde ile ilgili Bölge Müdürlüğümüz ve Merkez Birliğimiz gerekli girişimlerde bulundu. Bende Aydın Milletvekilimizi hafta iki kez arayarak rahatsız ettim, durumu  ilettim. Henüz bir sonuç alamadık ama çabalarımız devam etmekte, bu krediden tüm ortaklarımızın faydalanması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam etmekteyiz. Bu 30 bin liralık krediden şu ana kadar 2 milyon lira dağıttık ve 4 buçuk milyon lira daha sırada krediyi almak isteyen ortaklarımız var. Kredi kesintisi 300 liraya düşünce büyük bir talep patlaması oldu. Gerek banka gerek biz bir şekilde sıraya koyarak halletmeye çalışıyoruz. Finansman geldikçe arkadaşlarımızı bu krediden faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak hiçbir kimseye altını çizerek söylüyorum ama hiçbir kimseye iki kefil artı ipoteksiz kredi kullandırmıyoruz buna kesinlikle inanınız. Hiçbir kimseye iltimas geçmiyor ve geçmemekteyiz. Esnafımız sıkıntıda, devletimiz esnafımıza ne kadar destek verse de  bazı desteklerin devam etmesi gerekmektedir. Asgari ücret bin 300 lira oldu, vergisi 700 lira toplam 2bin lira bin işçinin gideri, bir iş yerinde 3 veya 4 kişi çalıştığını farz edin bu esnafa çok geliyor. Bunun vergisinin hiç değilse 200 lira gibi bir normal seyre çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca market zincirlerin şehir dışına alınmasını talep ediyoruz. Yeni işyeri açan esnafımızdan 3 yıl vergi alınmasın bizde uzun vadeli kredi verilim ve onlara destek çıkalım. Yeni araç alan ve geçimini bundan sağlayan şoför esnafımıza da bir defaya mahsus ÖTV ve KDV alınmasın diye bir öneri getiriyoruz.”

“Hepimiz Çine İçin Uğraşıyoruz”

Biz Sivil Toplum Örgütleri olarak, Belediye Başkanımız olsun, iktidar, muhalefet partisi olsun hep beraber Çine için uğraşıyoruz. Geçen gün Belediye Başkanımızla birlikte toplantı yaptık üniversitemize 8 ek derslik ve 1 amfi yapımı içi rektörle görüştüklerini ilettiler. Sivil Toplum Kuruluşlarına 4 derslik ayırdıklarını söylediler. Biz de seve seve kabul ettik. Vekilimiz Mustafa Savaş’da bu projeye tam destek verdiğini ve elinden ne geliyorsa Çine için yapılan projelerde her zaman destek vereceğini belirtti bu da bizleri çok memnun etti. Biz Sivil Toplum Örgütleri olarak Çine’de çok şanslıyız, biz hep beraberiz, Çine için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Üniversitemiz için bize düşen 50 bin liralık desteği sizlerin desteği ile vermek istiyoruz. Esnaf Odası Başkanlığının geçen sene başlattığı kampanyaya Genel Kuruldan sonra olduğu için biz Kooperatif olarak destek verememiştik. Yönetim Kurulu adına bu sene Esnaf Odası Başkanlığı kampanyasına da 10 bin lira destek vermek için siz değerli ortaklarımızdan destek bekliyoruz” dedi. 

“Nazar Değmesin”

Birlik Başkanı Saraç, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığına birlik ve beraberliklerine nazar değmesin, Büyük Türkiye’ye nazar değmesin dileklerinde bulundu. Genel Kurulda görüşülen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Üniversite ek derslik için 50 bin lira ve Esnaf Odası Çine kazanıyor kampanyasına için 10 bin lira destek verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Çine Belediye Başkanı ve Esnaf Odası Başkanı, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı’na ve Yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.Ayrıca kadınlarınada mutluluk verdikleri için teşekkür ettiler.

















Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 05:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472