banner488

Çine Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Yapıldı

Mart ayı Belediye Meclisi toplantısı yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Çine Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Yapıldı
Toplantıya CHP’li Mehmet Kıvrak mazeretli olarak katılmadı. Meclis toplantısında biri ek olmak üzere 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri, Çine 240 ada 8 parsel taşınmazın bulunduğu 1/1000 ölçekli 30K-III-A, 30K-III-D, imar paftalarındaki tescil gösterimlerinin ve “K” notasyonlarının kaldırılmasına yönelik imar planı değişikliği konusu, İmar Plan Tadilatı (Şevketiye Mahallesi 428 ada ile 269 ada arasında kalan kadastral yolun imar planına işlenmesi), İmar Plan Tadilatı (Hamidabat Mahallesi 440 adanın güneyinde bulunan park alanının içerisine trafo yeri yapılması), Çaltı Mahallesi’nde 109 ada, 122 parsel sayılı taşınmazın imar plan tadilatı oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. Gündemin 4 maddesi Çine Belediye’si 2016 Tarifelerine A-4 ve A-3 İmar Planı Örneğinden alınacak ücretin belirlenmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile bütçe komisyonuna hava edildi. İmar komisyonu raporlarının geldiği şekilde gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Toplandı sonunda Başkan Dinçer, meclis üyelerine gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ile toplantı yaptığını açıklayan Dinçer, “ Rektörle yaptığımız görüşmeyi oda başkanlarımıza anlattım. Rektörümüz Çine Meslek Yüksek Okulu'nun içerisine 8 ek derslik ve 1 amfi şeklinde talepleri oldu. Bunu gerçekleştirirsek öğrenci sayısının artırılması için elinden geleni yapacağını bildirdi. Oda Başkanlarımızla bu konuyu konuştuk onlara anlattık, ek derslikler için yaklaşık 500 bin lira civarında bir maliyet olacağını söyledik. Dersliklerin isimlerini Çine Belediyesi belirleyecek. Bende oda başkanlarımızı şunu önerdim, 50 şer bin lira karşılığında 4 odanın isimlerini odalarımıza verelim dedim. 4 tane de dışarıdan girişimci bulalım o odaları da şahıslara verelim diye düşündü. Bir tanede anfimiz var 100 bin lira verecek bir hayırsever bulursak onu da onun adını verelim, olmazsa Çine Belediyesi ismiyle biz destek oluruz diye konuştuk. Bu şekilde üniversitemize 8 derslik ve bir amfiden oluşun bir bina yapmaya karar verdik. Üniversitemize şu anda Bankacılık ve Sigortacılık ile Gıda Kalite Kontrol Bölümü geleceğini ve üniversite öğrencilerinin sayısının artırılacağı bildirildi. Çine Belediyesi’nin öncülüğünde ve odalarımızın bağışlarıyla üniversitemize bina yapacağız. Ayrıca Tarım Fuarı konusunun alt yapısını konuştuk. Zeytinyağı Festivali gibi bir şey yapalım dedik, Çine’mizin zeytinyağını tanıtmak için.  Bunların dışında 4 oda ve Çine Belediyesi olarak bir şirket kuralım ve Çine’mizin öncelikli olarak ihtiyacı olan neyse, mesela soğuk hava deposu gibi. Hep beraber ortaklaşa bir proje yapalım dedim başkanlarımız bu konuya da sıcak baktılar, sizlerde düşünün Çine’mize en ihtiyaç olan nedir diye. Bunlarla ilgili çalışmalar yaparak hem GEKA’ya (Güney Ege Kalkınma Ajansı) hem de TKDK’ya (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) proje sunalım ve Çine’ye bir şeyler kazandıralım istiyoruz” şeklinde ifade etti.






Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 04:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472