11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye genelinde depreme karşı dayanıksız olan binaların tespit çalışmaları hızla devam ediyor. Çine’de de birkaç binanın tahliye edilme kararı alındı.

Çine İlçe Jandarma Komutanlığı, Çine Halk Kütüphanesi ve Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarında yapılan incelemelerde depreme dayanıklı olmadığı kararı ile tahliyesine başlandı. Çine İlçe Jandarma Komutanlığı incelemeler sonrası çıkan rapor sonucu binayı boşaltarak, Akçaova Jandarma binasına taşındı. Mevcut Jandarma Komutanlık bahçesinde mobil araçlarla vatandaşlara hizmet verilmeye devam ediliyor. Çine Halk Kütüphanesi için ise yer arandığı bilgisine ulaşıldı.

1988 yılında yapılan Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise depreme dayanıklı olmadığı raporu ile 27 Şubat 2023 tarihinde yıkılma kararı verildi. 6 Mart 2023 Pazartesi günü eğitim gören 78 öğrencinin Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne taşınacağı bildirildi. Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 3’üncü katının boş olduğu ve bu öğrenciler için yeterli sınıf ve alana sahip olduğu açıklandı. Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 39 taşımalı öğrencisi bulunurken diğer öğrencilerin içirişinde evlerinin okula uzak olması halinde servis imkanından yararlandırılacağı belirtildi.

Öte yandan Çine’deki tüm okulların depreme dayanıklılık testi için başvuru yapıldığı bilgisine ulaşıldı.