Çine Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, sokak hayvanlarıyla ilgili ihbarları değerlendirerek, can dostların yanında oluyor.

Avcılara orman yangınları bilgilendirmesi Avcılara orman yangınları bilgilendirmesi

Hayvansever vatandaşlardan gelen ihbar ve talepleri anında değerlendiren ekipler, sokak hayvanlarının muayene ve tedavilerini titizlikle yapıyor. Can dostların aşı ve bakımlarını gerçekleştiren Veterinerlik İşleri Birimi, 'Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat' politikasıyla sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerini de yaparak kontrolsüz üremelerinin önüne geçiyor.

Çine Belediyesi Veteriner hekimleri, son bir yılda 162 köpek, 82’si kedi olmak üzere toplamda 230 sokaktaki can dosta kısırlaştırma işlemi uygulayarak onlara sahip çıktı. Uygulanan tedaviler sonrası sağlığına tekrar kavuşan can dostlar sahiplendirildi ya da doğal ortamına geri bırakıldı.

Veteriner Hekimler, kısırlaştırma işleminin kontrolsüz üremenin önüne geçilmek için yapıldığının bilgisini vererek vatandaşların sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü talep ve öneri için kendilerine 0256 711 38 38 numaralı telefondan ulaşabileceklerinin bilgisini verdi.

“Can Dostlarımıza Sahip Çıkacağız”

Sokak hayvanlarının Çine Belediyesi sayesinde sahipsiz olmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, “Veterinerlik İşleri Birimi’miz sokak hayvanlarımız için gerekli tüm çalışmaları yürütüyor. Biz de attığımız adımlar ve gerçekleştireceğimiz projelerle can dostlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.