Çine Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında Yolboyu Mahallesinde yeni sanayi sitesi ile ilgili son durum konuşuldu.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Belediye Meclisi’nde son gündem maddesinin içeriğindeki Yolboyu Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni sanayi ile ilgili son durumu sordu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, henüz prosedür kısmını geçemediklerini söyledi.Meclis toplantısında gündemin son maddesi olan Yolboyu Mahallesi’nde yeni sanayi sitesi alanı olarak düşünülen 109 ada 50 parsel sayılı taşınmazın kamu yararına karar verilmesi maddesi görüşüldü. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, yeni sanayi sitesi kurmak için başlanılan girişimlerin hangi aşamada olduğunu sordu.

“Bakanlık imar için taahhüt istiyor”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Hiçbir aşama kaydedemedik. Bakanlık bu yerin kamu yararına kullanacağından dolayı imar için taahhüdünü istiyor. Biz bu prosedürü aşmak için uğraşıyoruz. Bizde bu 4’ncü maddeyi bu yüzden onaylıyoruz. Yapılacak yerin yarısı imar planının dışında olduğu için onu imar içine almak için uğraşıyoruz. Büyük ova projesi olduğu için o bölge. Büyük ovadan çıkarıp imar yapacağız. Ama çıkarıp çıkarmayacağız belli olmadığı için hiçbir aşamada değil. Çıkarırsak yer için satış gerçekleştireceğiz” dedi.

“Daha adil bir şekilde yapılsın”

Bu konuyla ilgili sistemin değiştirilebileceğini söyleyen Kandemir, “Kamu yararına 22 dönüm araziyi imara katıyorsak bundan sonra kurulacak olan sanayi sitesini daha adil bir şekilde dağıtabilir. Aynı TOKİ’deki gibi. Dükkanı olmayan ya da yer bulamayan kiracılara, alıcılara öncelik tanınabilir. Mevcut dükkanı olan biri oradan da dükkan alınca tekrar sıkıntı başlıyor. Madem kamu yararına yapıyoruz adaletli dağıtalım. Rant amacında olanlar değil, dükkan bulamayan esnaf yer bulsun” diye konuştu.