banner488

Aday Ali Dinçer, “Bizim yapacaklarımızı onlar hayal bile edemezler”

Aday Ali Dinçer, “Bizim yapacaklarımızı onlar hayal bile edemezler”

Cumhur İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer, “İsmimi dedem aldım. Ailemin desteği ve güveniyle bu yola baş koydum. Şimdi sizledir güçlü desteği ile de inşallah Belediye Başkanı seçileceğim” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer ve belediye meclis üyeleri, partililer eşliğinde Çine Adnan Menderes Bulvarında, Konya’da, NF-5 tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğraması üzerine düştüğü yerde çalışma yaptığı sırada şehit olan Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından seçim çalışmalarını garaj altı kahvesinde devam etti. Dinçer, Uzman Çavuş Ercan Güven’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diledi.

“Seçim projeleri yok bizimkileri çalıyorlar”

21 yıl devlet memuru olduğunu ve bunun 10 yıl Çine Gençlik ve Spor müdürlüğü ile geçtiğini ifade eden Cumhur İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer, “Bu süreç de çok öğrenciler yetiştirdik. Bizi iyi tanırlar neler yapa bileceğimizi, neler yaptığımız iyi bilirler. Arkadaşların korkusu zaten o. Ya gelirse, ye Çine’nin kaderi değişirse, ya Çine gelişirse, ya Çine büyürse bunun için korkuyorlar. Başka bir şey için değil. Bizim yaptıklarımızı onlar hayal bile edemezler. Bizim seçim projelerimizi çalıyorlar. Çünkü ellerinde gezdikleri yem çuvalları, ellerinde patladı. Açacağız dedikleri yollar, yapacağız dedikleri parkeler, açacağız dedikleri asfalt fabrikalarına kendileri de inanmıyorlar. Millet artık onlara inanmıyor. Milletin inancını kaybeden kendini kaybeder. Biz önce kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Ondan sonra da halkımıza güveniyoruz. Halkımızın bizi yalnız bırakmayacağından eminiz. Atalarımın neler yaptığını biliyorlar, bizimde neler yapacağımı tahmin edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Tek proje yapmışlar onu da devlet ödemesiyle”

Görev sürecinde çok projelere imza attığını vurgulan Dinçer, “Devlete bir proje hazırladığınız zaman devlet bunu inceliyor, en geç bir yıl içerisinde projenize onay veriyor. Devletten şimdiye kadar dönen hiçbir projemiz olmadı. Bunun içinde neler mi var; Çine’nin farklı bölgelerinde 16 tane halı saha yaptık. Kapalı ve açık yüzme havuzu yaptık. Gençlik Merkezi yaptık. Tatarmemişler Mahallesinde Yamaç Paraşütü Tesisi yaptık. Şunu gördük en son projemiz yazlık yüzme havuzuydu. Devletimiz projeyi onayladı. 3 günde mühendislerimiz o havuzu kurdu. Ama Çine Belediyesinden su istedim havuzu doldurmak için tam 23 gün bekledim, 23 günde dolduramadılar. Bir sürü paha ürettiler. Neden sadece devletin kurumunda yüzme havuzu açılmasın diye. Böyle bir zihniyet yok. O havuzu biz kendimize değil çocuklarımıza yaptık. Devletin gücünün Çine’ye gelmesini istemeyen bir zihniyet var. Zengin bir babanın üvey evladıyız. Babamızın imkanları var fakat evlat olarak biz bunu almasını bilemiyoruz. Çine Belediyesinin 1 tane projesi var 7 yıldır. Zeytinyağı fabrikası için proje hazırlamışlar, KOSGEB’ten yüzde 70’inin bedelini devlet verdi. Ama bu arkadaşlar zeytinyağı fabrikası olan bir belediye olarak bütün zeytinlikleri sattı. Kendi ayağına kurşun sıktı. Belediyenin kendi zeytinliklerini satması ihanettir bence. Kimlerin satın aldığını söylemiyorum bile.

Dinçer, Projelerini tanıttı

Belediye başkanı olduktan sonra yapacağı ilk proje imar planı olduğunu belirten Dinçer, “Çine’nin imar planı acilen güncellenmesi gerekiyor. İmar planı yapılmasıyla beraber bina kat sayılarının yükselmesi ve konut sayımızın artmasını sağlamış olacağız. Halkımız dışarı gitmek zorunda kalmayacak. Ev fiyatları ucuzlayacak ve kira fiyatları düşecek. Gençlerin sesine kulak verdik onlar için modern halı sahalar inşa edeceğiz. Artık vize kuyruğuna son Çine'ye TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunu Açacağız. Sanayi alanında genç girişimciler ve kiracılara müjde: Sanayi alanında büyüme ve gelişim için adımlar atmanın zamanı geldi. Yepyeni bir küçük sanayi sitesi oluşturarak, işletmelerimize daha iyi bir altyapı sunuyoruz. Modern tesisler, kolay erişim ve güvenli bir iş ortamıyla sizin için en iyisini sağlamak için buradayız. Burada bulunan çıraklık eğitim merkezi binasının olduğu yere düğün salonu ve üzerine otel yapmayı planlıyoruz. Sanayici esnafından düğün salonundan ücret alınmayacak. Belediye kütüphanesi kuracağız. Zenginleştirilmiş kitap koleksiyonlarıyla birlikte dijital kaynakları da sunarak, vatandaşlarımızın bilgiye daha kolay erişimini sağlayacağız. Ayrıca kütüphane alanlarını gençlerimiz için etkileşimli ve eğitici aktiviteler için kullanarak, kültürel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunacağız. Yeni hastahane açıldıktan sonra eski hastane alanına Huzur evi kurarak yaşlılarımızın huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacağız. Kaliteli bakım hizmetleriyle birlikte sosyal etkileşimi destekleyen etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızın ruhsal ve bedensel sağlıklarını koruyacağız. Huzur evlerini modernize ederek, yaşlılarımızın ihtiyaçlarına daha duyarlı bir yaklaşım sunacağız. Gençlerimizi unutmuyoruz onlar için E-SPOR merkezi kuracağız. Mahalle konakları yapacağız çok amaçlı. Akçaova’ da yıkılan ve daha sonra söz verilip yapılmayan Akçaova mezbahasını biz yapacağız. Çine Belediyesi Mobil Ap'i kurarak, vatandaşlarımıza daha etkin bir hizmet sunacak ve şehirle ilgili bilgilere kolayca erişim sağlayacak bir platform oluşturacağız. Hayvan barınağı projesiyle, sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasıyla birlikte insanların güvenliğini artırarak toplumun huzur ve refahını sağlamayı taahhüt ediyorum. Akıllı duraklar kurarak toplumumuzun ulaşım deneyimini daha güvenli, kullanışlı ve çevre dostu hale getirmeyi amaçlıyoruz. Yıkılan ve yerine yenisi yapılmayan modern hamamı inşa edeceğiz. Şehrimizin artan araç trafiği ve park sorununa çözüm sunmayı hedefliyor. Yeni yapılacak otoparklarla şehir merkezindeki park alanlarını artırarak trafik sıkışıklığını azaltacak, vatandaşlarımızın park etme konusundaki sorunlarını çözecek ve şehirdeki yaşam kalitesini artıracak bir adım atmayı planlıyoruz. Bu proje ile şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmeyi ve vatandaşlarımıza daha iyi bir çevre sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 23:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472