banner488

CHP’li Milletvekilinin sözleri ortalığı karıştırdı

CHP Aydın Milletvekilinin Kur’an-ı Kerim eğitimiyle ilgili sözleri çok konuşulacak.

CHP’li Milletvekilinin sözleri ortalığı karıştırdı
banner496

Aydın CHP Milletvekili Osman Aydın sonunda yaptı yapacağını! Milletvekili seçilmesinin ardından birkaç kez memleketi Çine’ye gelen Aydın, 14 ay sonra siyasi kimlikle geldiği ilçesinde öyle bir söz söyledi ki, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kendisini siyasette ve politikada gösterebilmek için din üzerinden polemiğe giren Aydın Çine’de yaptığı açıklamada, okullarda uygulamaya konmaya çalışılan seçmeli ders Kur’an-ı Kerim ile ilgili olarak, ”Bu şekilde aya çıkılmaz, ancak amele yetiştirilir” sözü parti içinde ve halk arasında tepkilere neden oldu.

Sürekli kendi özel işlerine ve şirketlerine endeksli çalışmalarda bulunduğu bilinen, Betgram sürekli yurtdışı seyahatleri nedeniyle TBMM’in en az toplantıya katılan milletvekilleri arasında yer olan Osman Aydın aylar sonra geldiği memleketi Çine’de siyaset yapmak istedi. Ancak Aydın’ın “30 Saat dersin 10 saati, peygamberimizin hayatı ve dini bilgilerden oluşuyor. Peki millet aya giderken biz ne yapacağız? Kuran mı okutacağız…!!!  Bu eğitim sistemi ile ancak Amale yetiştirebiliriz” sözleri büyük tepkilere neden oldu.

Çocuklarını cemaat dershanelerinde okuttuğu bilinen Osman Aydın’ın bu açıklamasına anlam veremeyen hemşerileri, “Osman Aydın Parti Genel Merkezinin gözüne şirin gözükmek istemiş olabilir. Kamuoyunun dikkatini çekerek gündeme girmek istemiş olabilir, ancak oy aldığı halkına karşı büyük bir gaf yaptı” söylemlerinde bulunuyor.

Yerel gazetelerde yer alan açıklamalar, internet aracılığı ile sosyal paylaşım sitelerine girdi. Son olarak bu açıklamaları dikkate alan Yeni Akit Gazetesi Aydın’ın bu sözlerini facebook’ta aynen yayınlayarak tüm beğenenlerine ve okurlarına sundu.


Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 03:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ertuğrul
ertuğrul - 12 yıl Önce

bir çineli olarak sizden utanıyorum

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472