banner488

Yerel seçimler anketinde AK Parti fark attı

Bugün seçim olsa hangi partinin oyu yüzde kaç? Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa yerine kim başbakan olsun? Yerel seçimlerde hangi parti ne durumda?

Yerel seçimler anketinde AK Parti fark attı

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin yaptığı "Türkiye Gündemi Araştırması Eylül 2012 - Suriye'de İç Savaş/PKK Terörü" başlıklı araştırmasının sonuçları belli oldu. 24 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 81 ilin hem kentsel, hem de kırsal kesiminden seçmen nüfusunu temsil etme yeteneğine sahip 18 yaş üstü 749'u erkek, 751'i kadın toplam 1500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüşen Konsensus, halkın nabzını tuttu.

"Bu pazar bir genel milletvekilliği seçimi olsa sandıktan nasıl bir sonuç çıkacak?" sorusuna göre kararsız oylar dağıtıldıktan sonra AK Parti , yüzde 53.7 ile zirvedeki yerini korudu. Oyları 3 puan düşen CHP ise yüzde 23.8 ile ikinci sırada yer aldı. Binde 4'lük bir artış yaşayan MHP de yüzde 13.1 ile üçüncü sıradaki yerini korudu.

En beğenilen lider Erdoğan, ikinci sırada Sarıgül var

En beğenilen lider araştırmasında birinci sırada yüzde 44.5 ile Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. İkincilik kürsüsüne yüzde 29.3 ile Mustafa Sarıgül, üçüncülük kürsüsüne ise yüzde 23.4 ile Kemal Kılıçdaroğlu oturdu.

Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa yerine Arınç geçsin

Konsensus, vatandaşlara "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, AK Parti Genel Başkanı kim olsun?" sorusunu da yöneltti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.5'i “Bülent Arınç'' dedi. AK Parti Genel Başkanlığı yarışında büyük sıçrama yapan ve oy oranını bir önceki ankete göre 14.4 puan artıran Arınç'ı, yüzde 20.1 ile Aresbet Abdullah Gül takip etti. Listenin üçüncü sırasında yüzde 19.5 ile Ali Babacan yer aldı.

Batı'da AK Parti yükselişte CHP düşüşte

“Türkiye kesiti” araştırmasına göre AK Parti, haziran ayı anketine göre Batı'da oylarını 2.2 puan artırarak yüzde 49.8'e taşıdı. CHP ise Batı'da 2.7 puanlık düşüş yaşadı ve oyları yüzde 31.7'ye geriledi.

Yerel seçimlerde de AK Parti açık ara önde

Konsensus önümüzdeki günlere damgasını vuracak olan yerel seçimleri de masaya yatırdı ve araştırmaya katılanlara sordu: "Bu pazar, bir yerel seçim olsa yaşadığınız yerdeki belediye başkanlığı için hangi partinin belediye başkan adayına oy verirsiniz?" Bu soruya yanıt verenlerin yüz de 53.2'si AK Parti derken, "CHP adayına oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 25.8'de kaldı.

En beğenilen belediye başkanları Sarıgül, Topbaş ve Gökçek

Peki Türkiye genelinde en çok beğenilen belediye başkanları kimler? Konsensus'un yaptığı araştırmaya göre listenin zirvesinde yüzde 28.9 ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bulunuyor. İkinci sırada yüzde 13.2 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yer aldı. Topbaş'ı yüzde 11.7 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek takip ediyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472