banner488

Erdem; “Adnan Menderes'in Kemiklerini Sızlatmayın“

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'da yeni kurulacak ilçeye 'Efeler' ismi verilmesine tepki gösteren Başkan Çerçioğlu'na tepki göstererek, "Aydın halkına saygı duyuyorsanız, siyasette ilkeleriniz varsa şu istismar siyasetinden lütfen"...

Erdem; “Adnan Menderes'in Kemiklerini Sızlatmayın“
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'da yeni kurulacak ilçeye 'Efeler' ismi verilmesine tepki gösteren Başkan Çerçioğlu'na tepki göstererek, "Aydın halkına saygı duyuyorsanız, siyasette ilkeleriniz varsa şu istismar siyasetinden lütfen vazgeçin Rahmetli Adnan Menderes'in kemiklerini sızlatmayın" dedi.

Büyükşehir Belediyeleri yasasında yapılması planlanan değişiklikle Aydın merkezde "Efeler" ismiyle yeni bir ilçe oluşturulacağını anımsatan Mehmet Erdemi "Efeler, ismi İçişleri Bakanlığımız tarafından belirlenmiştir. Bu karar verilmeden önce bakanlık araştırmalar yapmış ve bu karara varılmıştır. Ancak üzülerek görüyoruz ki ilçenin ismi siyasi istismar konusu yapılmaktadır. Aydın Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun 'Adnan Menderes'in isminden korkmayalım' şeklindeki açıklaması gerçekten çok manidardır. Bu ifade bilinçaltındaki bir korkunun tezahürüdür. 1960 darbesine ülkeyi sürükleyenlerin ve darbecileri destekleyen yegane partinin Casinomaxi CHP olduğunu, rahmetli Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanımızın asılmasını alkışlayanların CHP'liler olduğunu, kısa süre önce dönemin CHP Genel Başkanı olan Sayın Deniz Baykal'ın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı '… korkarım sonunuz Adnan Menderes gibi olacak' sözleriyle tehdit ettiğini, Rahmetli Adnan Menderes'i katleden zihniyetin günümüzdeki uzantıları olan Balyozculara, Ergenekonculara sahip çıkan partinin CHP olduğunu en iyi bilenler Sayın Çerçioğlu ve CHP'dir" diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu'nun yaptığı açıklamalara işaret eden Erdem, "Sayın Çerçioğlu kendi tabanına sesleniyor; 'Ey CHP'li kardeşlerim Adnan Menderes'ten korkmayalım' diyor. Sayın Çerçioğlu ne kadar korkmayalım dese de CHP Adnan Menderes'ten ve onun gibi 'Milletin Adamlarından' korkar. İstismar siyaseti yapmak adına Adnan Menderes'in ismini kullanmayın, siyasi emellerinize alet etmeyin, çünkü milletimiz gerçekleri biliyor ve bu istismar siyasetini samimiyetten uzak olduğunun farkında, milletimiz bu konuda size inanmıyor. Teklifleriniz ve söylemleriniz yapmacık, istismar amaçlı, oy kaygısı kokuyor. Adnan Menderes'in ruhundan korkuyorsunuz, çünkü onun ahı ve bedduası ebediyen silinmeyecek. Aydın halkına saygı duyuyorsanız, siyasette ilkeleriniz varsa şu istismar siyasetinden lütfen vazgeçin Rahmetli Adnan Menderes'in kemiklerini sızlatmayın" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2012, 02:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472