banner488

Aydın Ve New York Ticaret Odaları Kardeş Oda Oldular

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile New York Ticaret Odası arasında “Kardeş Oda” anlaşması imzalandı.

Aydın Ve New York Ticaret Odaları Kardeş Oda Oldular
banner496
 Yaklaşık bir yıldır süren ikili ilişkiler ve işbirliği sonucunda Aydın Ticaret Odası ile New York Ticaret Odası arasında karşılıklı hizmet standartlarının yükseltilmesinin sağlanması ve AYTO üyelerinin ihracatının arttırılması amacıyla AYTO Başkanı Hakan Ülken, Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit ve Genel Sekreter İlknur Kabasakal "Kardeş Oda" Protokolü imzalamak üzere New York Ticaret Odası'nın daveti ile Amerika'ya gitti.

AYTO'nun sahip olduğu Akreditasyon sistemi gereği 5 yıldızlı Oda olabilmenin gerekliliklerinden biri de yurt dışında bulunan bir Ticaret Odasıyla Kardeş Oda Protokolü imzalamak. Bu amaç doğrultusunda Yönetim anlayışı olan üye odaklı çalışma prensibiyle göreve gelinen 2013 yılından bu yana araştırmalarda bulunan AYTO Yönetimi üyelerinin dış ticarette menfaatini de göz önüne alarak dünyanın en iyi ekonomi politikasına sahip Amerika'yla 1 yılı aşkın süredir görüşmelerde bulundu. Gerçekleşen görüşmeler sonucu varılan noktada AYTO ve New York Ticaret Odası Kardeş Oda Protokolü imzaladı.

“Ayto Üyelerinin Amerika'ya Açılan Kapısı Olmayı Hedefliyoruz”

Türkiye'de bulunan Odalar arasında ilk kez bir Ticaret Odası'yla aynı amaç doğrultusunda çalıştıklarını ve bu sebeple bu protokolü imzalamak için bir an bile tereddüt etmediklerini belirten New York Ticaret Odası Yöneticisi Helana Natt "Türkiye ile yaptığımız ilk kardeşlik protokolünü Aydın Ticaret Odası'yla gerçekleştirmemizin sebebi AYTO yönetim anlayışının bizlerin yönetim anlayışına benzemesidir. Amerika'da Odalara kayıt mecburiyeti yoktur, Oda'ya kayıt olan her işletme ticari yaşamlarında bizlerden faydalanacaklarını bildikleri için kayıt olmaktadırlar. Türkiye gibi Odalara kayıt mecburiyeti olan bir ülkede o mecburiyet hiç yokmuş gibi üye odaklı çalışan Aydın Ticaret Odası'nın faaliyetlerini 1 yılı aşkın süredir takip ediyor ve birçok faaliyetini örnek alıyoruz. AYTO üyelerinin Amerika'ya açılan kapısı olmayı ve gerek ithalat gerekse ihracatlarında rehberlik etmeyi hedefliyoruz" dedi.

“Aslolan Ayto Üyesidir”

Kardeş Oda Protokollerinin üyelerinin menfaati doğrultusunda devam edeceğini belirten AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, " Sahip olduğumuz Akreditasyon sistemi gereği Kardeş Oda Protokollerini başta Odamızın Başkanı olmak üzere tüm Yönetimimiz çok önemsiyor. Olsun diye olmadığımızın ispatıdır New York Ticaret Odası. Tüm hedefimiz üyemizin menfaatidir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

“Amerika Aydın İşadamları İçin Önemli Bir Kapı”

Yapılan incelemeler ve görüşmeler sonrası Amerika ticaret hayatının Aydın için önemli bir kapı olduğunu vurgulayan AYTO Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit "AYTO Yönetimi olarak üye odaklı çalışma prensibimiz gereği üzerinde çalıştığımız New York Ticaret Odası Kardeş Oda Protokolünü bugün burada imzalamaktan oldukça memnunum. İnanıyorum ki birçok iş adamımız bu protokolle Amerika'yla iş bağlantısı yapacak. Şimdiden Aydınımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

“Mesele İhracat Rakamı Açıklamak Değil, İhracatı Arttırmaktır”

AYTO Başkanı Hakan Ülken ise, “Ülkemizin ve Aydınımızın ihracatı maalesef gerilemekte. Her ay TÜİK bu rakamları açıklar. Aynı rakamları alıp bu rakamları kamuoyuyla paylaşmak dünyanın en kolay işi. Önemli olan bu rakamları analiz edip, üyelerimizin ihracatını ve iş hacmini ne kadar arttırabilirizin yolunu aramak, bulmak ve uygulamaktır. Üyelerimize yönelik dış ticaret hamlemizin hedef pazar analizleri, ücretsiz her türlü danışmanlığı, eğitimleri ve yurt dışı fuarları aşamalarının yanı sıra bu hafta üyelerimiz açısından birçok menfaati içerisinde barındıran Yurtdışı Kardeş Oda hamlemizi de atmış olduk” dedi.

“Çok Yakında Üyelerimize Müjdelerimizi Paylaşacağız”

New York Ticaret Odası Kardeş Oda Protokolünün Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Ülken, şöyle konuştu: "Amerika ve özellikle dünya devi New York Ticaret Odası ile imzaladığımız protokolden dolayı gururluyuz. Ancak öncelikli hedefimiz üyelerimiz. 1 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiğimiz Amerika çalışmalarında tek düşüncemiz üyelerimizin menfaatiydi. Bu sebeple ince eleyip sık dokuduk. Vardığımız nokta New York'tu. Üyelerimiz bu protokolü sadece bir başlangıç kabul etsinler. Kendilerine ve işletmelerine güvensinler. Devamını bizlere bıraksınlar. İlk olarak Amerika kıtasında dünya deviyle başlattığımız bu işbirliğinin ardından önce Avrupa Birliği sonra da Uzak Doğu Pazarında üyelerimiz için partnerlerimizin sayısını arttırmayı sürdüreceğiz. Çok yakında Amerika ziyaretimizin neticesinde ki kazanımlarımızdan üyelerimizle ilgili müjdelerimizi paylaşacağız. Amacımız Aydın ve Aydın ticaretini dünyaya ispatlamak"

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472