banner488

Aydınlı Engelliler, Bursa'yla Karşılaştı

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’inde mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (AYESK), Bursa Osmangazi Belediye spor Takımına 29-68'lik skorla mağlup oldu.

Aydınlı Engelliler, Bursa'yla Karşılaştı
banner269
 Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçın ilk çeyreği 8 - 20, ilk yarısı 13 - 31, üçüncü çeyreği ise 17 - 54 skorlarla konuk takımın üstünlüğüyle geçti. Maç sonu açıklamalarda bulunan AYESK Başkanı Mehmet Güler; "Ligin ilk maçını gerçekleştirdik, ikinci lige geçen yıl şampiyon çıkmıştık. 2 ay önce güzel bir kadro kurmayı hedeflemiştik. Aydın'da genel ve yerelde mülki amirlerimizin sözlerini ve sözlerimizi yerine getirebilme için bir kadro kurmayı istedik. Sağ olsun Ak Parti Milletvekili adayı Hakan Er ürker ve Aydın Büyükşehir Belediyesi bize büyük katkı sağladılar. Ancak sitem ettiğimiz bir konu var. Tribünlerimizde taraftarlarımız çok az, mutlaka Aydınlılarımızın bir maçlarımıza ilgi göstermemesinin bir nedeni vardır ancak koşan basketbol müsabakaları olsaydı tahminimce daha fazla değer görürdü. Yine de her ne olursa olsun bizim mücadelemiz devam edecek, yenmişiz yenilmişiz bunlar önemli ancak buradaki engelli sporcularımız ile birlikte mücadele vermektir" dedi.

Adü'ye Jest Yapıldı

Rakip takımların çoğunun şehirlerinde bulunan üniversitelerden destek alarak mücadele ettiklerini belirten güler; " Bu yıl ki ilk mücadelemizde Adnan Menderes Üniversitesi armasıyla çıkarak şehrimizin üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'a jest yapmak istedik. Bu sebeple mücadelemizi ADÜ armalı formalarla verdik" diye konuştu.

"Takıma Destek Verilmeli"

Tekerlekli sandalye basketbol mücadelesi dolayısıyla tribünlerde bulunan Ak Parti Aydın Milletvekili Adayı Hakan Er ürker "Aydın Engelliler Spor Kulübü sporcularımız Aydın'ın çok kıymetli sporcularıdır. Geçen yılda bulundukları ligde şampiyon olarak güzel bir başarıya imza atmışlardır. Biz de Aydın halkı ve vatandaşı olarak bu kardeşlerimize her türlü elimizden gelen desteği vermeli ve farkındalığı arttırarak bu tribünleri doldurmamız lazım. Bu maçları izlemek isteyen engelli vatandaşlarımızın da ulaşımlarında her türlü kolaylığı sağlamamız gerek. Ben bu bilincin zamanla oluşacağına inanıyorum, sporcularımıza ve hocalarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472