banner488

Yaralı at tedavi altına alındı

Ayağı kesilip ölüme terk edilen at artık emin ellerde.

Yaralı at tedavi altına alındı
banner496
Karpuzlu Tekeler Köyü'nde başkasının bahçesinde otladığı gerekçesiyle ayağı kesilerek ölüme terk edilen at, ADÜ Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi altına alındı.

Hayvanseverlerin çağrısına kayıtsız kalmayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Karpuzlu’ya gönderilen araca bindirilen at, ADÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda tedavi altına alındı. Saat başı pansuman yapılan at, koşullar uygun hale geldiğinde ameliyat edilecek.

 “ADÜ Veterinerlik Fakültesi bakımı üstlendi”

Sahibinin şikayetçi olmaması üzerine ölüme terk edilen atla ilgili yaptığımız, ‘vicdansızlığın böylesine de pes artık’ adlı haberimizin ulusal basın organlarında da 'atın ayağını kesip ölüme terkettiler' başlığıyla yer almasının ardından hayvanseverler ayağa kalktı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesi, atın bakımını üstlendi. Hayvanseverlerin çağrısına kayıtsız kalmayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Karpuzlu’ya gönderilen araca bindirilen at, ADÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda tedavi altına alındı. ‘Tendon Kesiği’ teşhisi konan atın ayağında oluşan enfeksiyonun giderilmesi için müdahaleye başlandı. Gözetim altında tutulan ve her saat başı pansumanı yenilenen atın koşulların uygun hale gelmesinin ardından ameliyat edileceği öğrenildi.

“Umarım daha iyi bir duruma kavuşabilecek”

Talihsiz atın bakımıyla ilgilenen ADÜ Veterinerlik Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Burak Akbaş, ayağındaki kesi Deneme Bonusu nedeniyle atın ayağını verimli olarak kullanamadığını söyledi. Atın ciddi bir yara almış olduğuna işaret eden Akbaş, şöyle konuştu: “Ayağına aldığı kesici alet darbesi sonucu bu yara oluşmuş. Dün gece itibariyle kliniğimize geldi. Biz at için uygun koşulları oluşturmaya çalışıyoruz. Uygun koşul sağlandığı an operasyon geçirecek. Uygun koşul oluşuncaya kadar hayvanın ayağının daha fazla enfeksiyon kapmaması ve yaranın daha fazla ilerlememesi için pansuman tedavisi yapıyoruz. Sürekli gözetim altında tutuyoruz ve her saat başı pansumanı yapılıyor. Şuan uygun koşulların sağlanması için beklemedeyiz. Kısa sürmesini beklediğimiz koşulların sağlanmasıyla birlikte ameliyatı gerçekleştireceğiz. Umarım daha iyi bir duruma kavuşabilecek.” dedi.

Tedavi altına alınan hayvanın sağlık durumunun iyiye gittiğine işaret eden Akbaş, şunları söyledi: “Hocalarımız geldiği andan itibaren atla ilgileniyor. Ağrı ve acılarının azaltılması ve daha rahat etmesi için gerekli önlem alınıyor. Ne kadar önlem alırsak alalım ufak bir acı hissedecektir. Bizim için önemli olan onun burada rahat etmesi ve ayağı kötüleşmeden müdahale edebilmektir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 00:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
zerrin erol
zerrin erol - 10 yıl Önce

Ilgi için teşekkür

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472