banner488

Gezi Parkı Eylemleri Çine’de de yankı buldu

Tüm yurdu kasıp kavuran Gezi Parkı eylemlerine Çine’den de destek var.

Gezi Parkı Eylemleri Çine’de de yankı buldu
banner496

CHP Kadın Kolları, ADD Çine Şubesi ve Eğitim-Sen Çine Şubesi’nin de destek verdiği eylem için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kadar Çineli, ellerindeki Türk Bayrağı ve pankartlarla Ak Parti Hükümeti’ni protesto ettiler.

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülerek yerlerine Topçu Kışlası ve AVM inşa edilecek olmasını kınayan grup, düdük çalarak yurt genelindeki eylemlere destek verdiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık adına konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Şengül Pak, “Doğanın ve onun haklarını savunan insanlara yapılan acımasız müdahalelerin bir an önce durdurulmasını ve İstanbul’da, Tekirdağ’da, Anadolu’da toprağın, suyun, ağacın, hayvanların doğanın haklarının geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.

“Bu zihniyete karşı topyekün mücadele zorunluluktur”

Taksim Gezi Parkı’nda günlerdir binlerce insanın ağaçları ve İstanbul’un canlılarını korumaya çalıştıklarını belirterek, kentine ve doğasına sahip insanlar toplumun güvenliğini sağlamakla yükümlü olanların gaz bombalarıyla karşılaştığının altını çizen Pak, güvenlik güçlerinin eylemcilere orantısız güç kullanmasını eleştirdi.

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasına ve yerine Topçu Kışlası’nın taklidinin ve alışveriş merkezi yapılmasına karşı çıkan İstanbullulara destek için toplandıklarını kaydeden Pak, “Yargı kararlarına rağmen doğanın talan edilmesi ve toprak üzerine bir rant ve iktidar alanının oluşturulması Ak Parti ile şaha kalkmış durumdadır. Çıkarılan yasa ve yönetmeliklere kentsel dönüşüm politikalarına karşı halkın hukuki haklarını da kullanılamaz kılan bu zihniyete karşı topyekün bir mücadele zorunluluktur.” dedi.

“Türkiye’yi ranta teslim etmeyeceğiz”

“Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, ‘Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanını dik.” Hadisi Şerifi’ne rağmen, ‘kıyamet kopsa da ağaçlar sökülecek’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sarf etmiş olduğu sözleri halkımızın takdirine sunuyoruz.” Şeklinde tepkisini dillendiren Pak, “Taksim Gezi Parkı’nda yapılan yıkım ve ağaç katliamı için yapılan protestoya destek vermek amaçlı buradayız. Bu park insanların dinlenebileceği ender güzellikteki parklardan biridir. Buraların korunması taraftarıyız. Gelecek nesillere iyi bir doğa bırakmak istiyoruz. Türkiye’yi ranta teslim etmeyeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Açıklamadan sonra yürüyüşe geçen Çineli eylemciler, Cumhuriyet Meydan’ndan Kuvayi Milliye Müzesi’ne kadar marşlar söyleyip, sloganlar atarak yürüdü. Sloganlarda sık sık hükümeti istifaya çağıran Çineli eylemciler zaman zaman da “Tayyip Amerika’ya, Fethullah’ın yanına”, ve “Faşizme karşı omuz omuza” şeklinde de sloganlar attılar.

Sloganlar atıp, marşlar söyleyerek Kuvayi Milliye’de oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.(Murat TAN)




Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 21:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
M. çoban
M. çoban - 11 yıl Önce

bey cami karşısındaki sulu parktaki ağaçlar kesilirken bu şahıslar çinede yaşamıyormuydu

mustafa madran
mustafa madran - 11 yıl Önce

1-mutaflar köy yolunun genişlemesi ve su getirmek için kaçtane çam agaçı kesilmiş?2-bu işleriçin ilmeclisinden nekadar kaynak tahsisi yapılmıştır.3-köy yolu neden yapılmamiştır? (10şubat2011denge gazetesi köy ilavesi)

metin
metin - 11 yıl Önce

olay bir kaç ağaç meselesi değil dostum. ben çineliyim ama istanbul'da yaşıyorum ve gezi parkına çok yakınım. işi ağaca bağlarsak eğer ülkenin her yerinde pek çok ağaç katlediliyor. ancak eylem yapan bir kaç çevrecinin çadırları yakılınca, polisin despot, faşist tavırları eklenince kıvılcım birden ateşe döndü. hükümet ve polis bugün bunları yapıyorsa, astığım astık, kestiğim kestik diyorsa kadrolara tam hakim olunduğunda daha neler neler yapacak öfkesiyle halk sokaklara döküldü. öldürülen, kör edilen, işkence gören gençler sizin baktığınız normal gazete ve televizyonlarda gösterilmiyor, sansüre uğruyor! devlet hukuk ve demokrasi tanımıyor. sürekli yalan haber yapan bir medya var! artık gençlik geleceğinden şüpheli, akp ülkeyi iyice faşizme ve geriye sürüklüyor. ancak sorgulama gücene sahip bireyler bu karanlığı görebiliyor, diğer kesim ise anca başına iş geldiğinde gerçekleri görür ama bu sefer de iş işten geçmiş olur...

m.çoban
m.çoban - 11 yıl Önce

o zaman o söylediğin gençlik takiyye yapıyor metinciğim. adam gibi dürüstçe meydanlarda biz hükümeti düşürmek için burdayız deselerdiya. biraz dürüst olsunlar dürüst.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472