banner488

2. Alinda Festivali çok renkli geçti

Festivalin akşamında konser veren Ankaralı Ayşe Dincer, Karpuzluluları mest etti.

2. Alinda Festivali çok renkli geçti
banner496

Belediye Başkanı Dönmez’in girişimleriyle Alinda Antik Kenti’nin tanıtımı için geleneksel hale getirilen Alinda Kültür ve Sanat Festivali’ne yoğun bir katılım gerçekleşti.19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın da kutlandığı etkinliklerde binlerce kişi antik kente hem piknik yaptı, hem bayram kutladı hem de festival coşkusu yaşadı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde, sabah saatlerinde Karpuzlu Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Kaymakam Mehmet Öztürk, daire müdürleri ve protokol üyeleri ile birlikte Mehteran Takımının marşları eşliğinde şehir merkezinden antik kente kadar yürüdüler.

3400 yıldır ayakta kalan ve Alinda Agora Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale yediden yetmişe herkes yoğun ilgi gösterdi. Mehteran Bölüğü’nün konseri ile başlayan festivalde, öğrencilerin gösterileri de izleyenleri büyüledi. Yöresel oyunların yanı sıra Karpuzlu Şehit Şenol Akar ilk ve ortaokulu öğrencilerinin sergilediği Türkiye Panoraması uzun süre alkışlandı.

Ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerin de doyasıya eğlendiği festivalde gösteri yapan ve halk oyunu sergileyen öğrenciler Karpuzlu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile Kaymakam Mehmet Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, Aydın Valisi Kerem Al, eşi Beyhan Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Sanatkarlar Kedi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Saraç, protokol üyeleri çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olan Alinda Antik Kenti’nin yaklaşık 3 bin 400 yıllık geçmişini tanıtmak ilçede tarım ile birlikte turizmi geliştirmek amacıyla geçen yıl ilkini düzenledikleri bu festivali geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Karpuzlu-Milas yolu yapım çalışmalarına başlandığını ve önümzüdeki süreçte ilçenin tarımın yanında turizmin de merkezi olacağını kaydeden Başkan Dönmez, Gençlik bayramı ile aynı gün düzenledikleri bu festival ile bölgedeki herkesin eğlenmesini sağladıklarını belirtti.

Milletvekili Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç da başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’e teşekkür ederek halkın bayramını kutladılar. 

Alinda Antik Kenti’nin sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en önemli kültürel zenginliklerinden biri olduğunu belirten Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk, düzenlenen festivalle turistik zenginliklerin yanından kültürel ve sanatsal zenginliklerin de tanıtıldığını belirtti. Bu günün 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olması nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Öztürk, festivalin bayramla birlikte daha da anlam kazandığını söyledi.

Aydın Valisi kerem Al ise, festivallerin tanıtımın yanında insanları kaynaştırdığını belirterek festivalin amacına ulaşmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından festivalin ilk bölümü halkoyunları gösterisi ve yöresel yemekler ikramı ile son buldu.

Festival kapsamında akşam verilen konserde ise Ankaralı Ayşe Dincer, davetlileri mest etti. Ayşe Dincer’in seslendirdiği hareketli türkülerde oynayarak coşan Karpuzlulara, Başkan Dönmez de zaman zaman eşlik etti.





Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 01:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
AYŞE DİNÇER ÇOK GÜZEL
AYŞE DİNÇER ÇOK GÜZEL - 9 yıl Önce

onu ve şarkilarini çok seviyorummmmmmmmmmmmm

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472