banner488

Çine’nin 16 Köyü’ne mobese kurulacak

Çine İl Genel Meclisi Üyeleri Erol Öz ve Hamit Özdemir’in girişimleriyle Çine’nin toplam 65 köyünün de istifade edeceği kilit noktalara gece görüş sistemli plaka okuyabilen kameralar kurulacak.

Çine’nin 16 Köyü’ne mobese kurulacak
banner496
Konuya ilişkin İlçe Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan açıklamaya İlçe Özel İdare Müdürü Dursun Bozkuş, Ak Parti Çine İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Özdemir ve CHP Çine İl Genel Meclisi üyesi Erol Öz katıldı.

Toplam 16 köydeki kilit noktalara ve yol kavşaklarına koyulacak olan kameralar ile hayvan hırsızlıklarına can ve mal kaybına karşı önlem alınmış olacak.
 

“Mobeselerin maliyeti 100 bin Tl”

“Köy muhtarlıklarına nakdi yardım çıkarma yoluyla kurulacak olan mobeseler köy muhtarlıklarının malı olacak.” diyen İl Genel Meclisi Üyesi Özdemir, “Aydın İl Özel İdare’den gelen 50 bin yardıma ilave olarak Çine Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden de 50 bin Tl ile toplam 100 bin Tl’lik mobeseler kurulacak. Kurulacak olan mobeseler gece görüş sistemli ve plaka da okuyabilecek. Aynı zamanda bu 16 köye kurulan mobeseler 65 köyün de tüm mobese ihtiyacını gidermiş olacak. 65 köyümüz ve Aydın- Muğla karayolundaki bazı kısımlarda olmak üzere bu sistem etkin olacak.” dedi.

Betpark New Roman","serif"">“Temmuz Ayı içerisinde takılmış olacak”

Özdemir’den sonra açıklamada bulunan İl Genel Meclisi üyesi Erol Öz ise, kurulacak olan mobeselerden ötürü sevinçli olduğunu ifade ederek, “Mobeseler bu Temmuz Ayı içerisinde takılmış olacak. Jandarma ile ortaklaşa belirlediğimiz 16 kilit noktada takılacak olan mobeseler ile bundan sonra köylümüzün mal ve can güvenliğini daha iyi bir şekilde korumuş olacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Çine'deki Sivil Toplum Örgütleri'ne de Çine'de mobese kurulması konusunda çağrıda bulunan Erol Öz, "Buradan Esnaf Odası Başkanı'na da çağruda bulunuyorum Bu konuda ciddi ise çalışmalarımız doğrultusunda Sivil Toplum Örgütleri ile Çine'ye de mobese gelmesi için birleşsinler. Bu kameraları Çine'de kurulacak olan ağ ile birleştirip döşeyebiliriz." dedi. 

Öte yandan Karanfiller, Ovacık, Eskiçine, Umurköy, Doğanyurt, Kabataş, Karakollar, Kahramanköy, Gökyaka, Çöğürlük, Sarnıç, Kırkışık, Kavşit, Dorumlar, Cumalı, Subaşı, Tepeköy, Dereli ve Sağlık köylerinin kilit noktalarına kurulacak olan 16 mobese kamerası 2 ay içinde faal duruma gelecek.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gerçek vatansever...
gerçek vatansever... - 11 yıl Önce

çinede ak parti ilgenel meclisi üyesimi varmış...bir yaşıma daha girdim...dışardan yenimi atandı bu arkadaş...

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472