banner488

Eşiyok, çiftçinin kangren olmuş sorunlarını dile getirdi.

Eşiyok Milletvekili Öyüş’e çiftçinin sorunlarını aktardı

banner496

Ak Parti Çine 45. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’ndan sonra Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş tarafından makamında ziyaret edilen Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, tarım ve hayvancılıktaki temel sorunlara dikkat çekti.

Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ile konuşan Başkan Eşiyok, TÜİK’in bilgilerine göre Bakanlığın oluşturduğu dekar başına ürün verim miktarlarının büyük bir sorun teşkil ettiğini ve çiftçinin sıkıntılar içinde olduğunu belirtti.

Başkan Eşiyok, “Tüm Aydın’daki Ziraat Odası Başkanları olarak TÜİK’in bilgilerine göre Bakanlığın oluşturduğu dekar başına ürün verim miktarları hakkında ve çiftçilerimizin diğer sorunları ile ilgili olarak Ankara’ya bizzat gidip çeşitli temaslarda bulunacağız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’den randevu aldık, sorunlarımızı kendilerine de ileteceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Mısır, et, süt ve zeytinyağının Çine’nin tarımdaki tek geliri olduğunu ve girdi maliyetlerinin günden güne arttığını belirten Başkan Eşiyok, “Mazot gübre tohum fiyatları ciddi anlamda yüksek. Girdi maliyetlerimiz çok yüksek. Fakat biz buna nazaran 16 lira maliyeti olan eti 13’e satıyoruz.” şeklinde konuştu.

İnek kesiminin de yörede arttığını belirten Eşiyok, “İnek kesimleri yörede müthiş oranda arttı. Çiftçi elindeki ineğini satmak için resmen yalvarıyor kolumdan tutup. Kredi yatıracak olan vatandaş büyük sıkıntılar içinde cebelleşiyor. Çiftçi samanım yok deyip elindeki ineğini satmak için çırpınıyor. “ dedi.

Sorunların çözülmesi için Aydın Ziraat Odaları olarak kararlaştırılan Ankara’daki temasların önemli olacağını belirten Milletvekili Öyüş, “Umarım tüm sıkıntılar bir an önce aşılacaktır.” açıklamasında bulundu.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472