banner488

Milletvekili Semiha Öyüş, Uğur Gazetesi’ni ziyaret etti

Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Uğur Gazetesi’ni ziyaret etti.

banner496

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Uğur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Sağlık ile görüşen Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Basınımızı ziyaret edip, bu anlamlı günü kutlamak istedik. Sizler gazeteci kimliğinizle vicdan sahibi insanlar olarak bu kutsi mesleği icra etmektesiniz.” şeklinde konuştu.

Yerel gazetecilik ile alakalı sorunlar hakkında Milletvekili Öyüş’e bilgi veren Sağlık, “Bizim yerel gazetecilerin sorunları daha farklı. Biz bir kuru soğan ekmekle yerinde dağlara çıkıp işimizi icra ediyoruz. Fakat tek istediğimiz,  idarecilerimiz adil olsun, adil düzen işlesin, hukuk işlesin ve yargı adaletli olsun.”  dedi.

Bugünlerde bir yerel gazetede yazdığı köşe yazısı yüzünden bir gazetecinin ceza aldığını ve bunun üzücü olduğunu belirten Sağlık, “Arkadaşın hatası vardır, yoktur. Bunu tartışmıyorum, yargıyı sorgulamıyorum. Fakat yargıya giden süreçte kimle atışmış, kimin hakkında ne iddia ortaya koymuş ve buna istinaden idareciler ne yapmış? Bu yargıya giden sürecin perde arkasında gelişen söz konusu olaylar idari makamlarca derinlemesine araştırılmış mıdır?” şeklinde konuştu.

Uğur Gazetesi’nin daha önce kendisinin bir köşe yazısı yüzünden Kaymakamın müracaatı üzerine toplatıldığını ifade eden Sağlık, “Apar topar Hukuk Mahkemesi kararı ile gazetemiz toplatıldı. Yazdıklarımızla ilişkin elimizde bir takım belgeler, deliller olmasına rağmen bizlere sorulmadı, haksızlık yapıldı. Kaymakam kamuoyunu aydınlatmak yerine gazetemizi toplatmak, bizi yıpratmak için mahkemelere koştu.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Toplatılan gazeteyi ve ilgili köşe yazısını Milletvekili Semiha Öyüş’e sunan Sağlık, “Bir hukukçu, bir vatandaş olarak inceleyin, eğer bu yazı ile gazete toplanıyor ise Başbakan’ın hergün gazete toplaması icap eder. Başbakan bunu görse güler.” dedi.

İddiaların ciddi olduğunu ve üzerinde durulması gerektiği belirten Milletvekili Öyüş, “Bu tür hususlara ilişkin olarak yerel gazeteciler üzerindeki baskıların ve yıldırma süreçlerinin takipçisi olacağım.” açıklamasında bulundu.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472