banner488

“ÇİNE'DE YANGIN VAR!“

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Ak Parti Hükümeti’nin tüm ülkeyi ve Çine’yi yangın yerine çevirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Teşkilatı, Ak Parti Çine 45. İlçe Danışma Meclisi Toplantısında ele alınan iddiaları düzenlenen basın açıklaması ile yanıtladı.

CHP Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Pak ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, Başkan Şahin önemli konulara değindi.

Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın yaptığı açıklamalar gerçek dışı

“CHP bugün genelde iktidar olmayan ama Çine’de 1999 yılından beri yerelde iktidar ve yapılmasına cesaret edilemeyen birçok çalışmayı başarmış bir partidir.” diyen Başkan Şahin, “Mutlaka siyasi dengenin kurulmasında muhalefet eden partiler de eleştirilerini yapacaklardır. Kendi düşünce ve ideolojilerini mutlaka yansıtacaklardır. Ama biz Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın yaptığı açıklamaları gerçek dışı bulmaktayız. Dolayısıyla yalan açıklama üreterek toplumu yanlış noktalara götürüyorlar.” dedi.

Ak Parti Çine’de belediyecilik oynamaya çalışıyor

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’nın, CHP’nin Ak Parti’ye kulp taktığı iddialarını değerlendiren Başkan Şahin, “Biz kulp takmadık ve takmıyoruz. Biz Ak Parti’nin başımıza ördüğü çorapları kafaya taktık. Onların yaptığı olumsuz gelişmeleri biz kafaya takıyoruz. Doğrusunu anlatmaya çalışıyoruz. İnsanları kandırıyorlar, ülke ekonomisini bitiriyorlar, Çine’de belediyecilik oynamaya çalışıyorlar. Biz bunları kafaya takıyoruz. Çine Belediyesi hizmeti devam ettirmeye kafasına takıyor. Dolayısıyla bu kulp takma olayı tamamen lafın gelişi söylenmiş saçma bir cümledir.” şeklinde konuştu.  

Evet Çine’de bir yangın var

Ak Parti Çine İlçe Başkanı tarafından belirtilen Çine’de bir yangın olduğu ifadesini değişik bir söylemle ele alan Başkan Şahin, “Evet Çine’de bir yangın var. Gerçekten bu yangın çok büyük. Bir defa vatandaşın cebinde yangın var. Öyle bir ateş var ki ceplerde, insanlar ellerini ceplerine sokmaya korkuyorlar. İnsanların aşlarını yaktılar, geleceklerini yaktılar. Bu yangını çıkartan Ak Parti Hükümeti’dir.“ şeklinde açıklama getirdi.

İnsanları yalan söyleyerek kandırmak kötü bir durum

Yeni yapılmakta olan kapalı pazaryerinde pazarcıya dağıtılacak olan yer ile alakalı sıkıntılar hakkındaki iddiaları yanıtlayan Başkan Şahin, “ 30 kadar pazarcı esnafının mağdur olacağını iddia ediyorlar. Geçen hafta içinde Çine’de pazaryeri düzenlenmesine ilişkin Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği üyeleri pazarcılarla bu konuyu istişare yaptık. 5 bin metrekare bir pazaryerinden bu sonuç çıkıyor ve bu konuda ortak mutabakata varıldı. Gönül ister ki 400 kişiye yer açalım. İtfaiye yeni yerine taşındıktan sonra orada yeni bir düzenlemeye gidilecek. Belediye Başkanımız yeni bir yer tanziminin yapılacağını belirtti. Ak Parti ilçe yönetimi kesin net rakamları isteyerek yorum getirirse daha gerçekçi olur. İnsanları yalan söyleyerek kandırmak kötü bir durum.” şeklinde konuştu.

Asıl kulp takan Ak Parti’dir

 “Pazaryerini ilk olarak Ak Partili Akçaova Belediyesi yaptı diye Çine’de kapalı pazaryeri çalışmaları başladı” iddialarının koskocaman bir yalan olduğunu belirten Başkan Şahin, “2009’da Osman Aydın’ın dağıttığı seçim bildirgesi var. Bildirgede yer alan çevre ve sosyal gelişme projelerimizin altıncı maddesinde kapalı pazaryerinin yapılması geçiyor. 2009’da demişiz ki; ‘Mevcut pazaryerleri yıkılarak yerine daha kullanışlı Çinemiz halkının daha rahat alışveriş yapabileceği kapalı pazaryeri yapılacaktır. Kapalı pazaryeri alanımız perşembe günleri dışında otopark olarak kullanılacaktır.’ Bu düşüncemiz hala devam etmektedir. Hatta bu alan perşembe günleri dışında otopark olarak kullanılmasının yanı sıra hatta düğün ve sosyal cemiyetlerin de yapılacağı bir yer olacak. 2009 da bahsettiğimiz bu vaat bizim hizmet süremiz dahili içersinde yapılmaktadır ve 1,5 ay içinde halkımızın hizmetinde olacaktır. Akçaova’ya kıyasla Çine Kapalı Pazaryeri ne ölçek, ne yapı kalitesi olarak birbirine eş paralellikte bir konu değildir. Ak Parti ilçe Başkanı’na bu açıklama düşmez. Bize bari çamur atma. Kulpu bize siz takıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Katlı otopark meydan üzerinde değil yeraltında olacak

Merkez Taksi Durağı Meydanı’na yapılacak olan katlı otoparkın sanılan ve iddia edilenin aksine, “Merkez Taksi Durağı Meydanı’nda Belediye’nin satın aldığı binayı yıkacağız ve meydana yapılacak olan katlı otoparklı yeraltına yapacağız. Bu 2009 seçim vaatlerinde var. Katlı otopark meydan üzerinde değildir. Eğer Ak Parti ilçe yönetimi görmek isterse projenin etütlerini gösterebiliriz. Bizim orada bazı binaları istimlak ederek çok daha büyük projelere imza atma düşüncemiz var.” ifadesini kullandı.

Asıl bunları görmezden gelmek kulp takmaktır, çamur atmaktır

Ak Parti’nin Çine’de yaptığı çalışmaların görmezden gelindiği iddialarını yanıtlayan Başkan Şahin, “Onların dillerine pelesenk ettikleri Çine Barajı, Çine Devlet Hastanesi ve Organize Sanayii Bölgesi’ndeki doğalgaz çevrim santralleridir. Bir defa bu Çine Barajı’nı siz yapmış olabilirsiniz, tamam teşekkür ederiz. Fakat siyasette süreklilik vardır. Temeli atılmış, her yıl projeleri yapılmış ve belli ödenekler ayrılmış bir noktaya gelmiş bitirmek size nasip olduysa ne güzel. Bu güzel duyguyu yaşıyorsunuz. Yine Hastane keza öyle. Ama bunlar devletin yapması gereken hizmet ve yükümlülükler. İnsanlar bu devlete vergisini veriyor. Bunları yapmak ile ben hizmet ettim diye övünmek yanlıştır. Çine Belediyesi yıllardır yapılamayanları yaptı. Bunları görmezden gelemezsiniz. Asıl bunları görmezden gelmek kulp takmaktır, çamur atmaktır.“ dedi.

Eğer bu istihdam ise, biz bunu istihdamdan kabul etmiyoruz

Doğalgaz Çevrim Santralleri’nde önceleri kapasite artırımına kesinlikle gidilmeyeceğinin belirtilip şu anda üç katına çıkarılacak olduğu konusundaki söylentilere de değinen Başkan Şahin, “Şu anda kime satılacağı konuşuluyor. Hadi bunlara dedikodu diyelim. Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak vatandaşa diyorlar ki ‘Ak Parti’ye gel, kayıt ol, sana çevrim santralinde kurulacak firmalarda iş vereceğiz.’ Geçen kahvehane sohbetlerinde doğalgaz firmasında çalışan bir arkadaşa soru sordum ileride kaç kişi istihdam edilecek diye. Cevabı 20-25 kişi oldu ki bunların üçte ikisi teknik eleman olacak. Eğer bu istihdam ise, biz bunu istihdamdan kabul etmiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Üst geçit ne oldu

Ak Parti Hükümeti’nin Çine’deki duble karayolu çalışmalarını ve halen sinyalizasyon çalışmalarının başlatılamamasını eleştiren Başkan Şahin, “Karayolunu yapan iktidarsınız, karayolu yılan hikayesine döndü, süresi çoktan geçti, iki ışık takamadınız. Bunun hesabını verebilecek misiniz? Başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabiliyor musunuz? Erkan bey o ara çözüm için Ankara’ya gittiğinde üst köprü yapılacağı müjdesiyle geldiğini söyledi. Bu üst geçit ne oldu? Bu konuda cevap bekliyoruz.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Çine’ye gelmiş, haberleri yok

Basın açıklamasında Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’yı yoğun olarak eleştirdiği gözlenen Başkan Şahin, “Belediyede bir çözüm arayışı toplantılarında kendilerini davet ettik orada şov yaptı. ‘Siz isteyin, Ulaştırma Bakanı’nı Çine’ye getiririm’ dedi. Aldığımız duyumlara göre 3-4 ay önce Ulaştırma Bakanı Muğla’ya giderken Çine’ye gelmiş, köftesini yemiş ve yolu bile incelemiş. Ak Partili bazı kimsele soruyoruz biz duymadık diyorlar.” şeklinde konuştu.

Köylere gitmeye cesaret edemiyorlar

Hiçbir Ak Partili Milletvekili ve Ak Parti İlçe Yönetimi tarafından köylerin ziyaret edilip vatandaşın dert ve sıkıntılarının dinlenilmediğini belirten Başkan Şahin, “Bizim köylerde milletvekillerimiz geldiği zaman yaptığımız parti çalışmalarında, üretici kesim tarafından Ak Parti adına çok eleştiri alıyoruz. En son Ramazan Ayı’nda, Sayın Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Kahramanköy’e geldi. Ondan sonra bir daha hiçbir Ak Partili Milletvekili Çine’ye gelip, köylere gidebilme cesaretini gösteremedi, buna hatta Ak Parti İlçe Yönetimi dahildir. Köylere gitmeye cesaret edemiyorlar. Biraz yürekleri varsa halk oralarda, köyler orada onları bekliyor.“ dedi.

 

Gündemi değiştirmekle elinize hiçbir şey geçmez

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın Çine’de belediyecilik oynadığını belirten Başkan Şahin, “Zeytin ve zeytinyağı deposu Çine’de insanlar ağaçlardaki Cepbahis zeytini izlemekle yetiniyor. Masraf olur diye toplamaya korkuyor. Eskiden 3,5 litre zeytinyağıyla bir mutfak tüpü alınıyordu şimdi 20 litre zeytinyağı satılarak bir mutfak tüpü bile alınamıyor. Çine’de belediyecilik oynamayı bırakın. Çine Belediyesi 24 saat görevinin başındadır. Gündemi değiştirmekle elinize hiçbir şey geçmez. Siz önce insanlara Türkiye gerçeklerini anlatın. İnsanları kandırmayın. Dekar başına ürün verim miktarlarında adalet yok, çiftçi tepkili. İnsanların kaderiyle oynamayın insanları fukaralaştırdınız.“ dedi.

Alnımız ak, yüzümüz pak

Çine Belediyesi olarak eksik kalan projelerin önümüzdeki yaz aylarına kadar tamamlanacağını belirten Başkan Şahin, ”CHP Çine’de belediyeciliği tam anlamda yapıyor ve Çine Belediyesi ciddi anlamda çalışıyor. Kulp takmak basit. Çine Belediyesi’nin eksik projeleri planlanmış ve programlanmıştır. Bizim bu konuda alnımız ak, yüzümüz pak. Halkla birlikteyiz, halkla iç içe siyaset yapıyoruz. Yolumuzu halkla birlikte hareket ederek çiziyoruz.” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2013, 22:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472