banner488

Çine Halk Eğitim Merkezinde Kurslar Başladı

Çine Halk Eğitim Merkezinde Kurslar Başladı
banner496
Çine Halk Eğitim Merkezi’nde birçok alanda kurslar başladı. Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik kurslarla ilgili bilgiler verdi.

Müdür Çelik, eğitimin önemiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Eğitim beşikte başlayıp mezarda biter, eğitimin ve öğrenimin yaşı yoktur. Kişinin kendisi için yapacağı en güzel şey kendini geliştirmektir, biz de bunun için varız her zaman her yerde herkese dil, din, cinsiyet ve yaş fark etmeksizin eğitim veriyoruz" dedi.

Çelik sözlerine şu şekilde devam etti; “Bilgisayar, masa tenisi, İngilizce, futbol, judo, yüzme, satranç, mangala(Türklere ait eski zeka oyunu), halk oyunları, avcılık eğitimi, hasta kayıt kabul, bilgisayarlı muhasebe, genel dersler için etüt ve pilates olmak üzere birçok alanda kurslarımız faaliyet göstermektedir. Bilgisayar kursumuz yetişkinler ve alt yaş grupları için iki grup halinde verilmekte, alt yaş gruplarında da sayının fazla olmasından dolayı iki ayrı sınıf halinde eğitimlerine devam etmekte ve yetişkinlerde 14 kişi, küçük yaş gruplarında ise toplam 34 kişiye eğitim vermekteyiz. Futbol kursumuzda iki grup halinde toplam 40 kişi, masa tenisi kursumuzda 18 kişi, hentbol kursumuzda 14 kişi, judo kursumuzda 15 kişi, yetişkinlere yönelik olan avcılık kursumuz 14 kişi, hasta kayıt kabul kursumuzda 31 kişi, bilgisayarlı muhasebe kursumuz ise 16 kişiden oluşmaktadır. Temel dersler için Karakollar İlkokulu, Evciler İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu olmak üzere 3 ayrı okulda toplam 45 kişiye eğitim verilmekte. Kadınlara yönelik olan pilates kursumuz bir kaç hafta sonra açılacak. Ağustos ayında içerisinde bağlama ve gitar kurslarımız açılacak.”

Havuzun Yapımını Bekliyoruz, Stat Tadilatta Bazı Kurslarımızı Açamıyoruz

Yüzme kursumuza çok yoğun ilgi var diyen Çelik, “Yüzme kursumuzun açılması için yüzme havuzunun inşasının tamamlanmasını bekliyoruz. Salon sporları kurslarından olan basketbol ve voleybol kurslarımızda açılacaktı fakat kapalı spor salonumuz tadilatta olduğu için açılamadı. Çine Halk Eğitim Merkezi olarak bazı ihtiyaçlarımız var eksiklerimizden dolayı açılamayan veya iptal edilen kurslarımız var sosyal tesislerimiz yetersiz sayıda, eğitim amaçlı olimpik havuza ve kapalı spor salonuna ihtiyacımız var. Eksiklerimizden dolayı özellikle spor eğitimi açısından çok eksik kalıyoruz elimizdeki imkanlarla bu eksikliği tamamlamaya çalışıyoruz.”

Halkımızdan Daha Yoğun Katılım Bekliyoruz

Devletimizin bize sunduğu imkanları Çineli halkımıza ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, “ Çoğu kurslarımızda kadrolu ve alanında uzman öğretmenlerimizle bireylere eğitim verme, daha sosyal bir yaşam sunma ve meslek edindirme amacı altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devletimizin bize sunduğu tüm imkanları halkımıza ulaştırıyoruz ve kurslar öncesi birçok farklı yolla duyurularımızı yapıyoruz, fakat yeterli katılımı sağlayamıyoruz Çine nüfusu için katılım oldukça az sayıda. İnsanlarımız kurslar için bize başvurularda bulunuyorlar talepleri için öğretmenler buluyoruz kurs için gerekli alanları ayarlamaya çalışıyoruz, bunları tamamladıktan sonra insanlarımıza geri dönüş yaptığımızda ise bize vazgeçtiklerini söylüyorlar bu bizi hem üzüyor hem de zor durumda bırakıyor. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Daha eğitimli, daha sosyal ve ileride onlara iş imkanları sunabilecek eğitimler için halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz.”



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472