banner488

Belediye Meclis Ağustos Toplantısı Gerçekleşti

Belediye Meclis Ağustos Toplantısı Gerçekleşti
Çine Belediye Meclisi, 2016 Ağustos ayı toplantısını Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, ek gündem maddesiyle beraber toplam 2 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı AK Partili Yücel Eşiyok, Celal Üpbül, CHP’li Tayfun Aslan ve Mehmet Güler mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadılar.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, tek gündem maddesi olan Senegal’in St.Louis şehri ile belediyenin 'kardeş kent' olması konusunu meclis üyelerine açıklama yaptı. Dinçer, “Nereden buldunuz bu şehri diyorsanız, biz bulmadık. Dış İşleri Bakanlığı Mali İdareler Genel Müdürlüğü yazı göndermiş. Bu şehirle kardeş şehir olun diye. Bizim de bunu meclisten geçirmemiz gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine kardeş olacağız. Gidip görür müyüz ama bilemiyoruz” dedi. Gündemdeki tek maddesi oy birliği kabul edildi.

Ek gündem maddesinde, Sarıoğlu Mahallesi 305 ada 11 parsel sayılı taşınmaz maliki, Ahmet Kargın'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hükümlerine talebi bulunmaktadır, konu imar komisyonuna sevk edilecektir. Bu ek gündem maddesinin oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

“Belediye’nin ve Çinelileri zararına”

Gündem dışı söz alan Çine Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, “Çine Belediyesi’nin Eskiçine Mahallesi'ndeki 270 dönümlük tarlayı 4 buçuk milyon liraya muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyduk. Böyle bir şey var mı? Satış kararını tasvip etmiyoruz, bu şekilde Çine bölgesinde çok büyük bir taşınmazımız yok. O bölgede şuanda toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. İlerleyen dönemlerde bu taşınmazın Çine Adnan Menderes Barajı’nın sulama imkanlarından faydalanma durumu söz konusu. Bu taşınmaz şu anda bu haliyle bile kiraya verilse en az yıllık 50-60 bin lira kira getirisi olan bir gayrimenkul. İlla ki bu yer satılacaksa toplulaştırma ve sulama imkanlarından faydalanma başladıktan sonra değeri daha fazla artacak. Yani şu anda bu taşınmazın satışı Belediye’nin ve Çinelilerin zararına. Sanırım şu anda dönümü 16 bin lira civarında, toplulaştırmadan sonra 25 bin liraya olması ihtimali yüksek.

Veysel Tetik’in konuşmasından sonra Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer konuyla ilgili, “Şuana kadar bir alıcı çıkmadı. Bu önerini ve uyarını değerlendirip dikkate alalım, kendi aramızda konuşalım” dedi.




 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472