banner488

Çine’de “Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirildi

Çine’de “Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirildi
Cumhuriyet Halk Partisi Çine'de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini protesto etmek amacıyla “Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi. Çine Belediyesi’nin çağrısıyla Çine Kuva-yı Milliye önünde toplanan binlerce Çineli, Aydın Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Hükümet Meydanı’na yürüdü.

Cumhuriyet Yürüyüşüne, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP’li İlçe Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilat Başkanları, partililer ve Çineliler katıldı. Yürüyüş boyunca halk "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" demokrasi sloganları atarak darbeye karşı durdu. Yürüyüş güzergahında Adnan Menderes Bulvarı’nda geçen gurup, 18 gündür Demokrasi Nöbeti tutan AK Parti Çine İlçe Teşkilatı binası önünde AK Partililerle karşılaştılar. CHP ve AK Partililer Türk Bayraklarını kaldırarak birbirlerini selamladılar. Çine Hükümet Meydanı önünde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Prof. Dr. Lütfü Baydar’ın konuşmaların ardından organizasyon son buldu.

“ Gün birlik ve kardeşlik günüdür”

Hükümet Meydanı’nda konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bizler Türkiye Cumhuriyet'ine, demokrasimize, vatanımıza karşı yapılmış anti demokratik hareketlerin ve darbelerin karşısında dimdik hep beraber buradayız. Milletimiz ve siyasi yöneticilerimizin dimdik duruşu ayrıca askerlerimizin ve polislerimizin onurlu davranışları sayesinde ülkemize olan darbe girişimi hezimetle sonlanmıştır. Ben Çine Belediye Başkanı olarak demokrasi yolunda şehit olan vatandaşlarımıza rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Gün birlik ve kardeşlik günüdür, siyasi görüşümüz bundan sonra ikinci plandadır. Tüm darbecilere karşı dimdik duracağız. Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” ifade etti.

“Gün Türkiye’yi Kucaklama Günü”

Özgürlük ateşinin yakıldığı Anadolu’nun efe yürekli ilçesi Çine’den sesleniyorum diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çağdaş demokratik laik Çine’nin aydınlık yüzleri cumhuriyet demokrasi aşıkları hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 15 gün önce cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan, milli iradeyi rafa kaldırıp karanlık emelleri ülke yönetiminden hakim kılmaya çalışan darbecilerin kanlı saldırısına maruz kaldık. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi milletimizi özgür iradesine karşı girişilen kanlı darbe girişimini bir kez daha Çine’den lanetliyorum. Demokrasimize karşı girişilen bu pervasız ve hain saldırıya karşı milletimizi kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte can siparhane bir tavır ve direniş göstermiştir. Demokrasimizi askeri cunta vesayetine teslim etmeyerek bu uğurda canlarını veren vatandaşlarımız ile kahraman güvenlik güçlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. O büyük mücadelede Anadolu’da yakılan özgürlük ateşi ‘Ya İstiklal ya ölüm’ anlayışıyla alevlenip Ülkenin dört bir yanına yayılmıştır. İşte bugün o özgürlük ateşinin yakıldığı Anadolu’nun efe yürekli ilçesi Çine’deyiz. Yunan işgaline karşı isyan bayrağını açan Çineli’ler kahraman efeler Türk subaylarıyla Anadolu’nun kurtuluş hareketini başlattı. Çine Kuva-yı Milliye merkezi oldu. Çünkü Çineli biliyor ki vatan yoksa özgürlük yok. Özgürlük yoksa bu topraklarda yaşam yok. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının canları pahasına savunup bize bıraktığı Türkiye’mizi payidar kılmak bizim elimizde. Gün birlik olma günü. Gün birbirimizi kucaklama günü. Amacımız Aydını ve Türkiye’yi kucaklama günüdür”  şeklinde konuştu.

“Laiklik, Cumhuriyet, Demokrasi”

Aydınlı her darbe döneminde ağır bedeller ödemiş ve darbeler zaman karşı çıkmıştır diyen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Prof. Dr. Lütfü Baydar, “Cumhuriyet Halk Partisi her döneminde darbelere karşı çıkmış ve darbelerden en fazla zarar görmüş partidir. Genel Başkanları içeri tıkılmıştır, siyasi partililerine siyasi yasaklar getirilmiştir,  o yüzden biz bütün darbelere karşıyız. Bu darbenin ne olduğunu bir anlamamız lazım. Kim yaptı bunu FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü), kim bunlar dinci bir yapılanmayla Türk Silahlı Kuvvetleri’nde örgütlenenler. Kim müsaade etti bunların TSK 'da örgütlenmelerine? TSK’ da bu adamlar yuvalanırken askeri okulların her yerinde Fetullahçı yapılar ortaya çıkarken biz bunlar Cumhuriyet Halk Partisi olarak uyardığımız da o dönemin Başbakanı yıllık izinde miydi? Bende Aydın'ın bir evladı olarak günü geldiğinde bugün ‘Allah affetsin’ diyenlerden, bu darbeleri yaratanlara hesabını sormazsam namerdim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'nin bütün meydanlarındayız. Her yerdeyiz ama bizim bakışımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında söylemiş; “Laiklik, Cumhuriyet, Demokrasi” bunlar en önemli şeylerdir. Türkiye bunlardan vazgeçmemelidir. Bugün AKP Genel Merkezi’nde bile Atatürk Posterini asmak sorunda kaldılar. Atatürk’ün kurduğu sistemi anladınız değil mi? Bir cemaati temizlerken başka bir cemaatin kucağına atılmamaları için onları uyarıyoruz. Diğer cemaatlere karşı da mücadele edelim. Darbesiz Demokrasinin ve Cumhuriyetin olduğu günlerde kucaklaşmak dileğiyle” dedi.




















Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472