banner488

Manevi bağlar aşure hayrıyla güçlendi

Çine Belediyesi, Mübarek aylardan Muharrem Ayı içersinde idrak ettiğimiz Aşure Günü sebebiyle Cuma namazından sonra Çineli vatandaşlara aşure hayrı yaptı.

Manevi bağlar aşure hayrıyla güçlendi
banner496
Merkez Çarşı Camii Karşısında dağıtılan aşurelere Çineli vatandaşların ilgisi bir hayli yoğundu.

Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in de katıldığı aşure dağıtımı ikindi vakitlerine kadar sürdü.

Aşure hayrının bereketi ve feyziyle tüm Çinelileri, kültürümüzün asırlardır gelenekselleşen bu manevi ortamda bir araya gelmesinin önemine atfen konuşan  Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ Çine Belediyesi olarak önemli gün ve aylarda vatandaşlarımız için gerektiği gibi türlü etkinlikler düzenleme uğraşı içersindeyiz. Bu Muharrem Ayı’ndaki özel günü de düzenlediğimiz aşure hayrı ile vatandaşlarımıza hatırlatmayı ve bir arada olarak manevi Nerobet bağlarımızı güçlendirmeyi amaçladık.” şeklinde konuştu.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Emevi zulmüyle şehit edildiği gün olması itibariyle de tüm İslam Alemi’nin ortak hüzün olarak yad ettiği Aşure Günü’nün anlam ve öneminin ortada olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü İdin, “Akçaova’da da aynı etkinlik Çine Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte. Ben aşure günününün önemi ve bereketiyle bu ikramların ehlibeyt sevgisine kenetlenmek için bir vesile olduğuna kanaat getiriyorum. Çine Belediyesi’ne bu etkinlik ve hayır için teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472