banner488

Milletvekili Erdem, Minmad’ı ziyaret etti

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Partisinin Karpuzlu’daki Danışma Toplantısı’na katıldıktan sonra Kömürcüoğlu Ailesi’ne ait Minmad Madencilik’e ziyarette bulundu.

Milletvekili Erdem, Minmad’ı ziyaret etti
banner496
Kömürcüoğlu Ailesi’ne ait Minmad Madenciliği ziyaretinde konuşan Milletvekili Erdem, “Madencilik sektöründe  sadece madeni çıkarıp direkt olarak satmanın yanında, bunu teknolojik olarak sanayi tesisleri kurarak işlenmesi lazım.” diyerek Çine OSB’de bu manada büyük gelişmeler olabileceğine dikkat çekti.


Karpuzlu Devlet Karayolu üzerinde bulunan Minmad Madencilik Şirket ortağı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa, Özkan ve Bircan Kömürcüoğlu’nun karşıladığı ve ağırladığı Milletvekili Erdem, tesiste incelemeler yaptıktan sonra maden işçileri ve Kömürcüoğlu ailesiyle birlikte hatıra pozu çekildiler.

Milletvekili Erdem’e ziyaretinde, Çine Ak Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Celalettin Kocamaz ve Çine Belediye Meclisi Üyesi Aday Adayı Muhammet Doğan da eşlik etti. 

Daha sonra Şirket Yönetim Odası’nda ağırlanan Milletvekili Erdem, Çine’de madencilik sektöründeki gelişmeler ve Minmad’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Ak Parti Çine Belediye Meclisi Üyesi Aday Adayı Bircan Kömürcüoğlu ve babası Mustafa Ali Kömürcüoğlu’na işlerinde kazançlar diledi ve madenciliğin gelişmesi için Ak Parti iktidarının kolaylıklar sağladığını ifade etti.


“Madencilikte istenilen hedefe ulaşamadık”

Ak Parti olarak madenciliğin gelişmesi için ruhsat kolaylıkları gibi birçok imkan sağlandığına dikkat çeken Milletvekili Erdem, “Buna rağmen istediğimiz hedeflere ulaşamadık. Madencilik sektöründe  sadece madeni çıkarıp direkt olarak satmanın yanında, bunu teknolojik olarak sanayi tesisleri kurarak işlenmesi lazım. Bu bu belli bir birikim gerektiriyor. Bilgi birikimine sahip bir ekip olması lazım.” dedi.

Bor madeni ile ilgili gibi bir spekülasyon olduğunu da ifade eden Milletvekili Erdem, “Bor üzerinde ciddi çalışmalar var. Çünkü bor madeni tek başına  bir şey ifade etmiyor. Bor madenini nerede kullanabiliriz araştırmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çine OSB’de büyük gelişmeler olabilir”

Aydın yöresi için Çine’de OSB’nin kurulmasını bir adım olarak niteleyen Milletvekili Erdem, “Madencilerin işlenmiş ürün olarak sanayisinin gelişmesi adına OSB’nin kurulması çok önemli bir adımdı. Şu anda Çine Organize Sanayii Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyenlere her imkan oluşmuş durumda. Altyapısı, enerjisi, yolu tamam. Onwin Önümüzdeki süreçte bu manada Çine OSB büyük gelişmelere sahne olabilir.” ifadelerini kullandı.

“Demiryolu sektörü genişleyecek”

Geçmişten beri Güllük Limanı’na demir yolu hattının çekilmesi ile ilgili bir proje söz konusu olduğunu,  bu konuda değerlendirmeler yapıldığını ama özel sektörün bu işe giremediğini vurgulayan Milletvekili Erdem, “Aslında demiryolu konusunda özel sektörün yolunu açmış durumdayız. Bu bakımdan demir yolu sektörü de ilerleyen zamanlarda gelişecek” dedi.


“Yatırımcılara Çine’yi hatırlatmamız lazım”

Çine’de olumlu adımlar atıldığını ve neticelerini almak durumunda olduklarına dikkat çeken Milletvekili Erdem, “Yatırımcıları buraya çekecek mahiyette el birliği olması lazım. Yerel yöneticiler ve siyasi unsurlar olarak hep birlikte buraya yatırımcıyı davet etmemiz, Çine’yi hatırlatmamız lazım. Çine’yi, Aydın’ı iyi pazarlamamız lazım. Bunun için yalnızca ortak akıl ve çalışmaya ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde Belediye Başkanı, milletvekili, sanayiciler, oda temsilcileri hep beraber kaynaklarımızın ulusal ve uluslararası bazda sunulabilmesi için bir elbirliği, gönül birliği oluşursa Aydın çok daha hızlı gelişmelere vesile olabilir. " ifadelerine yer verdi.

“Bu anlayışla gönül birliği oluşmaz!”

11 yıllık iktidar döneminde Aydın’ın türlü avantajlardan istifade edememesinin gerçek nedenini Aydın’ın siyasi olarak parçalı yelpaze olmasına bağlayan Milletvekili Erdem, “Bu ne yazık ki Aydın’ın siyaseten parçalı bir yelpaze olmasına bağlı. STK’ların bir kısmını tenzih ediyorum ama bir kısmı olaya siyasi ve ideolojik gözlüklerle bakıyor. Yani bir Kayseri’de, Ankara’da, Konya’da, Denizli’de takım ruhu oluşmuş durumda. Hem siyaseten bir ahenk var. STK’lar, siyasiler hükümetle uygun bir siyasi güç oluşturmuşlar. Açık arayan, eleştiren, celalleşen bir mahiyette değil, bir takım ruhu içinde hareket ediyorlar. Hep beraber imkanlardan istifade ediyorlar. Ama bizim Aydın, bu 11 yılda bu manada seferberlik, gönül birliği halinde olmaya bizim çabalarımıza rağmen ulaşamadı. Siyasi Rakip milletvekillerimize bakalım köyde bizi vatana ihanetle suçluyorlar. Başbakan’a ağır hakaret ediyorlar. Biz bu anlayışla nasıl gönül birliği takım ruhu oluşturacağız.” sözleriyle mevkidaşı olan siyasilere de sitem etti.

“Parçalı siyasi yelpaze Aydın’a zarar veriyor”

“Aydınlılar olarak, Ak Parti Hükümeti döneminden en fazla istifade etmenin yollarını aramanın önemine dikkat çeken Milletvekili Erdem, ”Önümüzdeki süreçte de Ak Parti Hedef 2013 vizyonu ile iktidarını Allah’ın izniyle sürdürecek. Önümüzde yerel seçim var, bu takımı iyi oluşturmamız lazım. Yine parçalı bulutlu bir siyasi yelpaze Aydın’a çok şey kazandırmaz. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz lazım. Daha çok çalışıp gayret göstermemiz gerekiyor. Sadece madencilik sektörü değil tüm sektörler adına, Aydın’dan, Çine’ye ve tüm ilçelerimize kadar bu takımı iyi dizayn etmeliyiz. Bu takımı sandıkta dizayn edecek olan Aydınlı hemşerilerimizdir.” dedi.                                                                                

Milletvekili Erdem, yaklaşık 1.5 saat süren Minmad Madencilik ziyareti sonrasında, beraberindeki heyetle beraber Aydın’a doğru hareket etti.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472