banner488

Aydın Büyükşehir’e hazır mı?

Kolları sıvayan Aydın Belediyesi, yasadan önce çalışmaları neredeyse tamamladı

Aydın Büyükşehir’e hazır mı?
banner496

(SERHAN SEYHAN-HABERUĞUR)

Yasa tasarısı gündeme geldiğinden bu yana hummalı bir çalışma yürüten Aydın Belediyesi, Büyükşehir’e en çabuk uyum sağlayacak iller arasında gösteriliyor.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bu konuda çok hassas şekilde çalışmalar yürüttüğü kaydediliyor.

Aydın Büyükşehir için öncelikle fizibilite çalışmaları hazırlandı. İl geneli için kanalizasyon, katı atık, su isale hatları, çöp depone alanları ve temizik işleri anlamında yapılacak, yollar şimdiden planlandı.

Ayrıca ulaşım hizmetleri üzerine derin çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu şekilde taşıma işleriyle uğraşan esnafın gelir durumunun artırılmasına Setrabet yönelik ayrı bir proje yürütülüyor.

Sosyal Belediyecilik anlamında kişilerin Büyükşehir belediyesinden hizmet odaklı faydalanabilmeleri adına çok dikkat çekici bir proje hazırlandığı da ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Kapatılan İl Özel İdareleri’nin yerine  mahalle olacak köylere, Büyükşehir’den  azami fayda elde edebilmeleri için  yoğun araştırmalar da yapılıyor.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yasa tasarısı gündeme gelmesinden itibaren kolları sıvayıp çalışmalarını en ileri noktalara taşıması, Aydın’da vatandaşların da takdirini kazanıyor.

Diğer partilerin ise daha adaylarının değil aday adaylarının dahi belli olmaması, adaylar belli olduktan sonra nasıl proje ortaya koyacakları sorusunu beraberinde getiriyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2012, 18:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472