banner488

CHP’lileri seviyeli siyasete davet etti

Ak Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya açtı ağzını yumdu gözünü…

CHP’lileri seviyeli siyasete davet etti
AKP Çine ilçe Başkanı Erkan Özkaya yerel gazetelerde çıkan haberler üzerine basın açıklaması yaptı. Parti üyeleri ve basın temsilcilerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Özkaya gündeme ilişkin birçok konuya açıklık getirirken, CHP İlçe Başkanını ve Belediye Başkanını eleştiri yağmuruna tuttu.
 
“BELEDİYEYİ ALACAĞIZ, HİÇ KİMSE GOCUNMASIN!“        
Sözlerine “ geçtiğimiz hafta da gazetelerde çıkan haberler üzerine basın açıklaması yapma gereği duyduk.” diyerek başlayan Başkan Özkaya, “ Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız ne çalan ne de çaldıran olacağız demişti genel başkanımız ve biz ondan aldığımız destur ile yolumuza devam ediyoruz niyetimiz hiçbir vatandaşımız aldatmak değil tamamen tersine vatandaşımızın hizmetkarlığına devam ediyoruz. Biz vatandaşımıza hizmet ettikçe vatandaşımız yaşıyor ve devletimiz güçleniyor. Bu vesile ile şahsım ve partim adına geçen hafta içinde yapılan eleştiriler bizi üzmüştür. Fakat bizi yolumuzdan hiçbir güç alamaz. Bir siyasi parti ne yapmak ister bulunduğu bölgede seçimi belediye başkanlığını almak ister. Biz de siyasi parti yöneticileri olarak tabi ki Ak Parti burada Belediye başkanlığını alacaktır dememizden kimsenin alınıp gocunmaması gerekir. Çünkü siyaseti bunun için yapıyoruz. Bugün BDP de gelse ben seçimi kaybedeceğim demez bundan daha doğal ne olabilir ki. “ dedi.
 
“ESEFLE KINIYORUM“
Açıklama esnasında şahsına ilişkin ithamlardan oldukça rahatsız olduğu gözlenen Ak Parti ilçe başkanı Erkan Özkaya, “Biz seçimi alacağız dediğimizde bazı siyasi parti yöneticileri Belediye sanki kendilerininmiş de hiç vermeyeceklermiş havasına bürünüyorlar. Buradan kendilerini esefle kınıyorum. Çünkü burada bize yakıştırılan bazı ithamlar var; yalancı diye iftira atıyorlar bize. Çine Belediyesi’ni almamız için 1 ton ekmek yememizi söylüyorlar. Bu söylemleri yaparken bile kendileri yanlış söylem kullanıyorlar. Yanlı söylem kullanıyorlar. Bizim gelenek ve göreneğimizde bir fırın ekmek derler, kırk fırın ekmek derler ama 1 ton ekmek demezler. Yani bu laf bile yanlış söylenmiş bir laftır. Kendileri un çuvalları dağıttığı için un çuvallarının toplamı kaç ton yapar hesabı yapmışlar herhalde. O yüzden tonlarca ekmek çıkarmışlar. Bunların düşüncesi bu kadar. Ben kendilerini buradan tekrar tekrar esefle kınıyorum. Ben kendilerini düzgün siyaset yapmaya ve insanlara yalan söylememeye davet ediyorum .” diyerek uyarıda bulundu.
 
 “SİYASETİN ÇITASINI DÜŞÜRMEYELİM “
Açıklamasına Çine’ deki siyasetin ve mevcut anlamda Çineliye ait kaynakların ne durumda olduğunu sorgulayarak devam eden Başkan Özkaya, “Biliyorsunuz insanlarımız siyasi partilerden hizmet beklerler, çamur, iftira beklemezler. O nedenle Çine’de siyasetin çıtasını düşürmeyelim seviyeli siyasette bulunalım ve bundan karlı çıkacak olan kişiler de Çineli vatandaşlarımız olsun diyorum. Kaldı ki Çinemiz’de 12-13 yıl evvel bazı adımlar çok daha rahattı, çok daha güzel atılıyordu, çok daha güzel oluyordu. Var olan birçok hizmetin bugün yok olduğunu hep beraber görüyoruz.
Ege Et’ i bugün Çine Belediyesi maalesef kaybetti. Onlarca para yatırdı ama bugün hiçbir bedel almadan da Çine Belediyesi Ege Et’i kaybetmiş durumdadır.
Aynı zamanda Çinemiz’de yüzme havuzları vardı. Gençlerimizin gidebileceği ve gençlerimizin hoşça vakit geçireceği spor yapabileceği bir havuzdu. Casinovale Bunu geliştirmek güzelleştirmek varken bunu tamamen kapattılar yok ettiler. Bugün çok sıcak olan bir memlekette yaşıyoruz gidilecek bir havuz bile yok.
Çine gazozunun bir ismi vardı Çine Madran Gazozu dediğimizde herkes serinlemek için de olsa yoldan geçerken içmek isterdi. Biz dükkanlarımızda, işyerlerimizde bayramlarda evlerimize gelen misafirlere ikram ederdik, onu da kaybettik.
Daha sonra kullandığımız suyumuzu kanalizasyon yaparken kirlettiniz. Çeşmelerden çamurlu su akıyor şu an. Tatlı suyumuz vardı, sağlıklıydı, suyumuzu önce sattınız bir kardeş doğurdunuz. Şimdi de hasta ettiniz komada ‘tedavi ediyoruz ‘ diyorsunuz. 
Çine’nin yollarını ‘çok ucuza mal ettik diyorsunuz’ Çine’nin yollarını mahvettiniz. Ne yaya, ne de arabayla gidemez hale getirdiniz. Madranspor’a yönetici bulamaz hale getirdiniz. ÇİPAŞ yönetimine yönetici bulamaz hale getirdiniz. Akçova Belediyesi pazaryeri yapıyor diye alelacele kimseye sormadan halka bilgi vermeden pazaryerini yıktınız, altına otopark yapmak aklınıza bile gelmiyor.
Karayollarına ait yerin Ziraat Odası’na devrinde sırf biz yardımcı olduk diye o günkü Başkan Davut Çetin’ e inşaat izni vermediniz. Ziraat Odası seçimleri size geçince izin verdiniz. Yanlı ve yanlış işler yapıyorsunuz.            
           
“KANALİZASYON BİR GÜN BOMBA GİBİ PATLAYACAK”
Belediye Başkanı Osman Aydın döneminde yapılan kanalizasyonlar üzerinden de Belediye’ye yüklenen Başkan Özkaya, “Yaptığınız kanalizasyon mahallelerde evlerde koku getirdi O kapakların üzerini betonla kaplıyorsunuz mahallelerdeki çözümü buldunuz. ama evlerde koku hala devam ediyor. Fakat o kapatmanın da tehlikesini yakın zamanda görürüz çünkü sıkışan o gaz bir gün bir yerde patlayacak. Bundan da korkuyorum endişe ediyorum.“ dedi.
 
“HİZMETLERİMİZE ENGEL OLUYORLAR “
Çine’ye getirilmesi planlanan yatırımların engellendiği belirten Başkan Özkaya “Doğal gaz için toplantı yaptınız cenaze tabutları ile dolaştınız. İnsanlar işsiz güçsüz, onlar iş bulsun istemiyorsunuz. Siz onların işini düşünmeden, faydasını görmeden, zararlı diye memlekete gelen yatırıma karşı çıktınız. 60 ayda 60 proje dediniz biz daha bir tane proje görmedik. Maalesef Çinemiz’de yapılması istenen birçok işler var. Biz yapmak istiyoruz, siz hep engel oluyorsunuz. 1 ton ekmek yememize gerek yok. Çineli vatandaşlarımız sandık önlerine geldiğinde kimin ne kadar ekmek yiyeceği kararını onlar vereceklerdir. Çine’mizin her yerini ve mezarlıkları reklam tabelalarıyla donattınız. Maşallah belediyemiz tabelalı reklam işlerini çok iyi yapıyor.“ diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“BİZ TOKİ EVLERİNİ YAPACAĞIZ“
Açıklamanın bitmesine müteakiben beyanatına ilave yapma gereği hisseden Ak Parti İlçe Başkanı Özkaya, “Bu Kıroba Konutları ile ilgili işte ‘TOKİ gelirse buradan malzeme almayacak . Çine esnafına faydası olmayacak‘ diye reddettik diyorlar. İnşallah biz TOKİ’ yi yapacağız. Onun için de girişimlerimiz devam ediyor. Fakat Kıroba konutlarının kalorifer işleri neden Çinelilere değil de başka kişilere verdiniz. Pazaryeri ihalesini neden Çinelilere değil de başkalarına verdiniz.
Kahvaltı salonu yıkılırsa kendi cebimden ödeyeceğim diyen bir belediye başkanımız vardır. Bu Asar’daki kahvaltı salonu için kaç lira cebinden para ödemiştir. Çine halkımız bunu merak ediyor. Lütfen Belediye başkanımız da bunu açıklarsa iyi olur diye düşünüyorum.“ dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
halil sarp
halil sarp - 11 yıl Önce

erkan özkaya belediyeye alacağız diyor diyorda neden belediyenin yerine kurmuş olduğu salça fabrikasını neden hurdacıyı satmış hudacıya satacağına kendi çalıştıramıyorsa çalıştıracak birini verse bu fabrikada ististam yaradsa olmazmıydı bu fabrikanın içindeki makinalar hurdaya 60 bin teleye satılmış yazık yastık altında parası olan çineliler bu fabrikayı almalıydı

SIRADAKİ HABER

banner472