banner488

Add Aydın Şubesi Atatürk Heykellerine Yapılan Saldırıları Protesto Etti.

"Nereden Gelirse Gelsin Atatürk’e Uzanan Kirli Elleri Kırarız "

Add Aydın Şubesi Atatürk Heykellerine Yapılan Saldırıları Protesto Etti.
banner496
Atatürk Düşünce Derneği Aydın Şubesi Yönetim Kurulu ve Başkan Günver Güneş basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada; Atatürk’ü bu ulusun kalbinden silemezsiniz. Atatürkçü Düşünce Derneği şartlar ne olursa olsun Atatürk’ü, düşüncesini, onun yarattığı eserlerini yaşatmak için mücadelenin en önünde yer alacaktır.”

Son zamanlarda ülkemizi, bağımsızlığımızı, varlığımızı borçlu olduğumuz M. Kemal Atatürk’ün heykel, büst ve anıtlarının tahrip edildiğine tanık olmaktayız.  Lice’de Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesi ve Mehdin Taşkın’ın öldürülmesi Hakkari’de eylemlerle protesto edilmiş ardından Hakkari Anadolu Lisesi bahçesine ellerinde molotof, kazma ve taşlarla giren PKK’nın gençlik örgütü YDG-H üyeleri, okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü önce yakmış, sonra da taş ve kazmalarla devirmişlerdir. PKK'nın birçok kentte de Atatürk büstlerine saldırmış tahrip ederek yıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün heykellerine yapılan saldırılar devletimize ve milletimize karşı yapılmıştır.  Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir.

2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen “Yeni” Anayasa ve “Açılım” politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD – AKP – BDP – PKK – İMRALI inisiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık Türk halkı tarafından bilinmektedir.

12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün önce şanlı bayrağımıza saldırıya ve devletimizin kurucusu bağımsız yaşama simgemiz Atatürk’ün heykellerinin kırıldığı parçalandığı değersizleştirilmeye çalışıldığı bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur.

Karşı devrimin iki ebedi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı unsuru gericilikten sonra Kürtçü Faşizm de BOP’tan, Emperyalizmin Anadolu’ya uzanmış yıkıcı kollarının desteğiyle M. Kemal Betkanyon Atatürk’ün Heykellerine saldırmaktan geri kalmamıştır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır. Diyarbakır Valiliği, ilçe emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda ilçelerde bulunan Atatürk heykelleri için güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etmiştir. Siyasi iktidar izlediği politikalarla alenen şımarttığı küstah hale getirdiği terörist unsurlar karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük Atatürk’ün heykelleri koruyamayacak kadar aciz bir duruma gelmiştir. Bunun örneklerini biz 1950’li yılların başlarında DP iktidarında da gördük. Her fırsatta Türk Devrimine, Türk Devriminin kurumlarına saldıran DP gericileri iştahlandırmış sonuçta Ticani tarikatının mensupları Atatürk Heykellerini kırıp parçalamaya başladıklarında fikir ve düşüncelerini terkettikleri Atatürk’ü çıkardıkları kanunla korumaya çalışmışlardır.    

1950’lerde de günümüzde de siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Bu ve benzeri hareketleri yapan ulus, tarih ve insanlık bilincinden yoksun kişileri kınıyoruz. Atatürk’e bu saldırıları gerçekleştirenler eylemlerine çanak tutan iktidarın varlığından cesaret alıp boşuna heveslenmesinler. Umutlanmasınlar. Ata’nın sevgisi ve yapıtı Türk Milletinin kalbinde ve zihninde sonsuza kadar silinmeyecek şekilde yerini almıştır.   Hırsla, kinle, nefretle saldıranlara bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Atatürk’ü bu ulusun kalbinden silemezsiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği şartlar ne olursa olsun Atatürk’ü, düşüncesini, onun yarattığı eserlerini yaşatmak için mücadelenin en önünde yer alacaktır.

 
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 10:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472