banner488

Çine’de dolandırıcılık olaylarına dikkat!

Çine’de son günlerde telefon aracı ile dolandırıcılık artı.

Çine’de dolandırıcılık olaylarına dikkat!

Bir vatandaşımızı arayıp 16 Bin TL’sini dolandıran şahıslar, diğer vatandaşlarımıza da dadanarak telefon aracıyla dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları öğrenildi. Vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini Emniyet görevlisi veya Savcı olarak tanıtan şahısların “Telefon numaranız PKK örgütü Kuzey Irak ve İsraille bağlantılarını karışmış dinlenmeye alında.  Nüfus veya fotokopisini kaybettiniz mi diye soruyorlar, bu kişileri yakalayabilmek için bizimle işbirliği yapın” diyerek vatandaşları aradıkları ve telefonla yönlendirerek vermiş olduğu hesap numarasına ya da kendilerinin belirlemiş olduğu yerlere para bıraktırarak dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirmektedirler.

Polis Asker ve savcı sizi arayarak para ve kontör istemez. Kendilerini Polis, Asker ve Savcı olarak tanıtarak sizi arayan şahıslara kesinlikle inanmayınız.

Yetkililer, Ülke genelinde meydana gelen “Telefon aracılığı ile dolandırıcılık “olayları ile mücadele kapsamında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve dolandırıcılık mağduru olmalarının engellemek için “Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para ve kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatarak 155’i arayıp en yakın emniyet birimine durumu bildirmelerini istediler.”


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 08:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472