Çine Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcısı Gökhan Acar’ın, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması, Çanakkale Kahramanlarını hikâyeleştirme projesi kapsamında“Telgraf Çiçekleri” adlı yeni kitabı yazdı. 2020 yılında “Ağustos Böceği ve Karınca Yuvası” hikâyesi ile Türkiye 4’cüsü olarak jüri özel ödülüne layık görülen yazar öğretmen Gökhan Acar, bu kez gençler için Çanakkale ruhunun unutulmaz kahramanlarından ‘Tevfik Rıza Beyi’ kaleme aldı.

-Her güzel duygu ancak bir vatana bir vatana sahip olunduğu takdirde doyasıya yaşanabilir. Gitmelisin. Döndüğünde sevgimizi daha güzel yaşayabilmemiz için gitmelisin, dedi.

Kitabı hakkında bilgi veren Acar, “Telgraf Çiçekleri” kitabı Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması olan ve Çanakkale kahramanlarının ölümsüz hatıralarını çocukların, gençlerin hafızasında yaşatmak, Çanakkale ruhunu diri tutmak amacıyla başlatılan Çanakkale Kahramanlarını hikâyeleştirme Projesi kapsamında yazıldı. Goncasuyu Telsiz Telgraf İstasyonu Subayı Tevfik Rıza Beyin öyküsünü anlatan bir kitap. Tevfik Rıza Bey ismi birçok kişi için bilinmemesine rağmen hem Çanakkale Savaşı hem de Türk savaş tarihi için ayrı bir öneme sahip. Kitabımın kahramanı olan Tevfik Rıza Beyi incelerken kendisinde ön plana çıkan üç temel özellik gördüm. Büyük bir aşkla vatanına, eşine ve bilime bağlı olması. Novela yani uzun öykü tarzında yazılmış olan bu eserim projedeki kıymetli hocalarım tarafından da beğenilerek kabul edildi. Umarım hissettiğim duyguları okuyucular da aktarabilmişimdir.  Kitabımı yazarken desteklerini hiç esirgemeyen Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yazar Osman Çeviksoy ve Doçent Doktor Dinçer Apaydın hocalarıma, tarih danışmanlarımız Sıdıka Yamaç ve Aslıhan Kervan’a, Editör Yasemin Birtane ve Hikmet Azer’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gökhan Acar kimdir?

Mustafa Demir ÇİPAŞ'ın Başkanı Oldu Mustafa Demir ÇİPAŞ'ın Başkanı Oldu

Çine Halk Eğitimi Merkezi müdür yardımcısı Gökhan Acar, Üniversite eğitimini 2006 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olarak tamamladı. Mesleğine 2007 yılında İstanbul Bağcılar Evren İlköğretim okulunda başladı. 2011 yılında ise Çine Mustafa Türkoğlu Ortaokuluna atandı. Burada 12 yıl hem öğretmen hem de müdür yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. 2023 yılından itibaren de Çine Halk Eğitim Merkezinde görev yapmaya devam etmektedir.

2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Hikâye Yarışmasında yazmış olduğu “Ağustos Böceği ve Karınca Yuvası” hikâyesi ile Türkiye 4’ sü olarak jüri özel ödülüne layık görüldü. 2021 yılında ise “Ayna” isimli ilk kitabı çıktı.

D S C 0349502F1229 A4B6 4379 85C2 C603536A2E95

Editör: Nijer Sağlık