banner488

Yetenek Taraması Çine’de Start Aldı

Yetenek Taraması Çine’de Start Aldı
banner496

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Aydın ayağı bu yıl Çine'de start aldı.

Çine Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Aydın ayağı bu yıl Çine'den başladı. . İlkokul öğrencileri el kavrama kuvveti, esneklik, çeviklik, geriye sağlıklı topu atma, sürat koşusu gibi testler tabi tutulduğu taramalarda çocuklar yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirilecek. Türk sporunun alt yapısının oluşturulmasının planlandığı projenin kapsamında 20 uzman eğitmen eşliğinde 450 ilkokul öğrencisi çeşitli testlere tabi tutuldu.

Taramaları Aydın Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Çine Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, öğrenciler ve yakından takip etti.

Yetkililer, "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nde Aydın’da ve ilçelerinde yapılan taramalarda birçok çocuğumuz yeteneklerine göre branşlara yönlendirildi. Bu taramaların sonraki aşamalarında da belirlenen farklı testlere antrenörler nezaretinde tabi tutularak uygun görülen branşlara yönlendirme yapılıyor. Bu önemli proje ile Türk sporcu havuzu oluşturularak alt yapı oluşturulması amaçlanıyor" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472