banner488

Savaş; “Çine köy görünümünden kurtulamadı!..”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, beraberindeki partilileriyle Akçaova çarşı esnaflarını ziyaret etti.

Savaş; “Çine köy görünümünden kurtulamadı!..”
Çarşı esnaflarını tek tek ziyaret edip halini hatrını soran ve önümüzdeki yerel seçimlerde destek isteyen Savaş, Akçaova halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Akçaova’ya gerçekleştirdiği ziyarette, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi adayları ile partililer de hazır bulundu.

Akçaova Kapalı Pazaryeri’nin yanında bulunan kahvehaneden mikrofonla vatandaşlara seslenen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “Geçen genel seçimlerde de söylediğim gibi Çine köy görünümünden bir türlü kurtulamadı. Çine’den daha küçük ilçelere gidiyoruz ve görüyoruz ki Çine’den daha iyi durumdalar.” ifadelerini kullandı.

“Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

Savaş’ın Akçaova ziyaretinde ilk olarak konuşan Başkan İsmail Çerçi, “Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımıza samimiyetle hizmet etmek için, yapılamaz denilenleri bir bir gerçekleştirerek Ak hizmetlerin ilçemizin çehresini nasıl değiştirdiğini kısa süre içerisinde ispatladık. Ziraat Bankası’nın ATM’sini belediyemize kazandırdık. Belediyemize 4 adet araç tahsis edilmesini sağlayarak, 12 derslikli lisemizi yaptık. Sınıflarımızı akıllı tahtalarla buluşturduk. Eskiçine’den beldemize giren yolu genişleterek araçlarımızın daha hızlı ve daha rahat trafik akışlarını sağladık.  Kanalizasyon projelerimizin tamamını bitirdik. Kapalı Pazaryerini Ak hizmetlerle tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Eski Koca Cami’nin yapısını restore ettik. Yeni ortaokul yapımının temellerini attık, yapımına başladık. Mayıs, haziran aylarında inşallah Akçaova’mıza kazandıracağız. Spor sahasına kapalı tribün yaptık. Bundan sonra yapacaklarımızı büyükşehirle beraber yapacağız. Daha çok hizmet için desteklerini bekliyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” dedi.

“Büyük yatırımlar ancak büyük desteklerle olur”

Seçimlerde kendisine ve AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’a oy isteyen AK Parti Çine Belediye Başkan adayı Celalettin Kocamaz, “ Büyük projeler, büyük yatırımlar ancak büyük desteklerle olur. Arkamızda kocaman bir başbakanımız var. Bu seçimlerde Ak oylarınıza talibiz. Bize destek verin ki sizlere memleketimize hizmetin nasıl getirileceğini gösterelim.” dedi.

Diğer partilerin büyükşehir yasasını kötülediklerini belirten Kocamaz, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı sizin aleyhinize olan bir şey değildir. Hükümetimiz, artık bu işlerin tek elden idare edilmesi gerektiğini bildiği için 2023 hedefinin bir gereği olarak bu yasayı çıkarttı. Bazı arkadaşlarımız da bu yasaya mecliste karşı çıktı ama bugün sizlerin karşısında oy istemeye, destek istemeye geliyorlar. Bunları sizlerin iyi değerlendirmesini istiyorum.” dedi.

Akçaova Belediyesinin aynı şartlarda hizmete devam edeceğini belirten Kocamaz, “ Akçaova Belediyesi’ni kapatmayacağız. Yine burada İsmail Çerçi kardeşim, AK Parti olarak seçimleri kazanmamız halinde Çine Belediye Başkan Yardımcılığını üstlenerek bu hizmetleri devam ettirecektir.” dedi. 

Başbakanın özel ilgi gösterdiği ve Aydın’ı sevdiğini için büyükşehir yaptığını belirten AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, “Büyükşehir belediyesi olmakla beraber Aydınımıza ayrılan bütçe 3 kat arttı. 3 kat artan bütçeyle artık Aydın’ımızı daha iyi yöneteceğiz, beldelere ve mahallerine daha iyi hizmet edeceğiz.“ dedi.

“Bunların geçmişinde belediyecilik yok”

Muhalefetin büyükşehir yasasına en başından bu yana itiraz ettiğini belirten Savaş, “Bütçesi artacak olan Aydın Belediyesi’nin büyükşehir yasasına itiraz ettiler, sonra da yargıya başvurdular. Şimdide karşınıza çıkıp büyükşehir belediye başkanları olarak sizden oy istemeye gelecekler. Ben merak ediyorum, hangi yüzle sizden oy isteyecekler. Hem siz mecliste Aydın’ın büyükşehir belediyesi olmasına itiraz ediyorsunuz, hem de buraya gelip oy isteyeceksiniz. Gelir artacak, hizmet artacak, bütçe artacak siz gidip mecliste itiraz ediyorsunuz. Çünkü bunların itiraz etmelerinin nedeni şu: Bunların geçmişinde belediyecilik yok, büyükşehir yönetme kültürü yok.“ dedi.

 “Bu ülke yeniden, Aydın yeniden doğacak”

30 Martın bir memleket meselesi haline geldiğinin altını çizen Savaş, “ 30 Mart günü istikrar sürsün mü, huzur devam etsin mi oylanacak. Biliyorsunuz ülkemiz üzerinde oynana oyunlar devam etmektedir. Geçen sene Gezi Olayları’yla başladı, 17 Aralıkta devam etti. Ama milletimiz 30 Mart akşamı bu oyunları sandığa gömecek. 30 Mart akşamı bu oyunu oynayanların sandığa gömülme akşamı olacak. Bu ülke yeniden, Aydın yeniden doğacak. Bizim arkamızda milletimiz var. Bu oyunları oynayanlar bir daha oynayamayacaklar. Önceden ülkemizde bu oyunlar oynandı ama arkasında millet yoktu ama artık millet uyandı. İktidarımızın arkasında milletimizin gücü var. “ dedi.

 “Çerçioğlu ile 30 Mart akşamı görüşeceğiz!..”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na eleştirilerde bulanan Savaş, “Şimdi mevcut belediye başkanı hanımefendi, karşınıza gelip bir sürü yalan dolan konuşmalar yapacak. 200 bin kişiyi yönetmekten aciz bir zihniyet, anlayış şimdi 1 milyonluk nüfusu nasıl yönetir ben çok merak ediyorum. Bir de hiçbir şey yapmadan çok şeyler yapıyormuş gibi görüntü vermesi bizi üzüyor. Hizmet verse, güzel şeyler yapsa asla bir itirazımız olmaz ama karşımıza çıkan aday hiçbir şey yokmuş gibi bizim karşımızda görüntü veriyor. Bir de yüzde 60, 70’le karşımıza çıkacağını söylüyor. 30 Mart akşamı görüşeceğiz. “ dedi.

“İktidarın desteğini yanımıza alalım”

Hükümet desteğiyle beraber olmanın önemini vurgulayan Savaş, “Devletin desteğiyle yürümek çok önemlidir. Bugüne kadar Aydın bunu yapmadı. İktidarın desteğini yanımıza alarak hep birlikte yürümenin avantajını yaşayalım. Onlar muhalefet, o şu anki mevcut belediye başkanımız sadece laf üretti. Onlar başka bir şey yapmaz. Bizim işimiz icraat. Bizim işimiz hizmettir.” dedi.

Sözlerinin sonuna doğru, 11 yılda Aydın’a 11 milyarlık yatırım yapıldığını belirten Savaş, “81 vilayet arasında Aydın, en fazla hizmet alan 5. ildir. Çine’nin halini görüyorsunuz. Geçen milletvekilliği seçimlerinde de söyledik. Çine köy görünümünde ve halen bu görünümden kurtulamadı. Çine’den küçük ilçelere gidiyoruz, küçük ilçeler Çine’den daha iyi. Yazıktır, günahtır. Hem Aydınlı, hem Çineli bunu hak etmiyor bunları. Biz, Aydın’a samimiyetle hizmet ederek, hem Çine’nin hem de Aydın’ın makus talihini değiştireceğiz.“ dedi. (Murat TAN)







Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 19:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472