banner488

Soğancılar’a kadın eli değecek

Doğma büyüme Soğancılar Mahalleli olan Sibel Ok Aksin, Soğancılar Mahallesi muhtar adaylığını açıkladı.

Soğancılar’a kadın eli değecek

Bu dönem için adaylığının mevcut muhtarın 2009 Yerel Seçimleri’nde bir daha aday olmayacağını  açıklamasından sonra kararlaştırdığını belirten Aksin, “Mahallemizin mevcut muhtarı 25 yıldır bu görevde. Biz kendisine her dönem için tüm aile olarak oy verdik, destekledik. Fakat mahallemizin durumu ortadadır. Mevcut muhtarımız geçen seçimlerde, ‘Bu son, bir daha aday olmayacağım.” diye ben dahil bir çok vatandaşımızın yanında konuştu . Benim muhtar adaylığı için aldığım karar, 2009’da alınmış bir karardır.” dedi.

“Mahallemizin hali içler acısı”

1980 seçmen nüfusuna sahip Soğancılar Mahalle’sinin diğer mahallelere göre geride kaldığının altını çizen Aksin, “Çinemizin diğer mahalleriyle kıyas ettiğimizde, Soğancılar Mahallesi’nin son 25 yılda çok geride kaldığı gözler önündedir. Şöyle elimizi vicdanımıza koyup düşünmeliyiz. Bundan 20-30 sene öce Soğancılar Mahallesi nasıldı, şimdi ne durumda? Eskiden mahallemizde bir hareket olurdu, bugüne nazaran diğer mahallerimizle kıyas ettiğimizde adeta bir cazibe merkeziydik. Fakat, gelinen nokta ortadadır. Mahallemizin şu andaki hali, içler acısı bir durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Mevcut muhtarın Belediye ile kopuk olduğunu da vurgulayan Aksin, “Mahallelilerimizin türlü sorunlarını ilgili mercilere iletebilme konusunda mevcut muhtarımız yeterli değildir. Soğancılar Mahallesi, ‘olduğu kadar olsun’ zihniyeti ile kahvehane köşelerinden yönetilmeyi hak etmiyor.” dedi.

Muhtarlık bürosunun sadece seçimlere 1 ay kala açılmasını da eleştiren Aksin, “Muhtarlık bürosu 5 yılda bir değil her zaman mahalle halkımızın hizmetinde ve açık olacak. Öyle seçimlere 1 ay kala büro açmak doğru değildir.” dedi. 

Açıklamasının sonuna doğru, ‘Mahallemizdeki vatandaşlarımızla samimi bir iletişim kurup hastalıkta ve sağlıkta, yasında, düğününde daima yanlarında olacağız. Muhtarlık Bürosu daima açık olacak. Bürodaki bilgisayarımda tüm mahallelilerimizin bilgilerini, hangi evde yatalak, yardıma muhtaç vatandaşlarımız veyahut hasta var ise bilgisayar sistemine taşıyarak gerektiğinde sorunlarının çözümü için ilgili merciler ile irtibat kuracağım. ” dedi.

Sibel Ok Aksin kimdir?

1977 Çine doğumlu olan Aksin’in, babası ve dedesi de Soğancılar Mahallesi’nin köklü ailelerinden olup, babası 70 yıldan bu yana Soğancılar Mahallesi’nde ikamet etmekte. Aksin, evli ve 2 kız çocuğu Egobet annesi.


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 20:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Beyhan
Beyhan - 10 yıl Önce

Hayırlı olsun arkadasım

Nihan Aksin
Nihan Aksin - 10 yıl Önce

Sonuna kadar Arkandayız

SIRADAKİ HABER

banner472