banner488

Kocamaz; “Çine’ye 4 yıllık fakülte şart!..”

AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, Çine Meslek Yüksekokulu’na ivme kazandırılması hususuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 4 yıllık fakültenin Çine’ye gelmesinin şart olduğunu belirtti.

Kocamaz; “Çine’ye 4 yıllık fakülte şart!..”

Çine Meslek Yüksekokulu’nun 1999 yılında kendisinin göreve gelmesi ile Adnan Menderes Üniversitesi ile yapılan protokol ile kurulduğunu belirten Kocamaz, “Biz araç gereç yardımı, gelecek personel için 5 yıllık kira yardımı, fiziki şartlarda yapılacak tadilatlar konusunda 15’e yakın maddeyi imzalayarak Çine Meslek Yüksekokulu’nun açılmasını sağladık. Biz ilk açılışta Milli Eğitim’den de destek alarak Osman Kalkan İlkokulu’nu boşaltarak ünivesiteye tahsis ettik. Çeşitli boyama ve elektrik işlerini karşıladık. Geçen zaman içinde günün şartlarına göre öğrenciyi cezbedecek bölümler açılamadığı, STK’larımız ve Çine Belediyesi’nin sahip çıkmadığı için Çine MYO güncelliğini kaybetti. Bugün Çine MYO’da çeşitli zirai bölümler olmasına rağmen o bölümlerin öğrenci kapasitesini tam manasıyla taşıyamadığını görüyoruz.” dedi.

“Çine MYO, günden güne köhneleşti”

Kendisinin döneminde amacının ele aldığı plan ve proje gereği Şeyhler’deki bir mevkiide Çine MYO için bir kampüs yapmak olduğunu vurgulayarak açıklamasına devam eden Kocamaz, “Geçen zaman içinde DSİ binası boşaltılınca alım şartları doğdu ve Çine Belediyesi verdiği ihale şartlarını yerine getiremediğinden hayırsever kardeşimiz Yalçın Pekgüzel parasını ödeyerek şu an da Çine Meslek Yüksekokulu’nun mevcut yerinde faaliyet göstermesini sağladı. Gelin görün ki aradan 15 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen, üniversitemiz gelişeceği, büyüyeceği  ve ekonomik lokomotif olarak Çine’ye artı bir değer katması gerekirken günden güne köhneleşti. ADÜ bünyesinde eridi gitti. 1999’da ilçemizde Çine MYO ilk açıldığında öğrenci sayısı 700-800 civarındayken şu an 150-200’e düştü. Çine MYO, güncel bölüm olmayınca sözde okumak adına evinden uzaklaşmak isteyenler ile doldu. Bizlerin yerel yönetimler olarak görevi ilçemizin ekonomik lokomotifi sayılacak Çine MYO’ya samimiyetle bir ivme kazandırmaktır. “ ifadelerini kullandı.

“Topçam Sulama Birliği o binadan çıkarılmalıdır”

Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde gazetemizde de yer alan, “Dinçer Çine MYO’nun bina sorununu çözüyor.” başlıklı haber üzerinden de Çine Belediye Başkan Enver Salih Dinçer’e yüklenen Kocamaz, “Çözeceksin de bugüne kadar neredeydin? Oysa dikkat edilmiyor ve gözden kaçıyor. Çine MYO’nun bir katını Topçam Sulama Birliği işgal ediyor. Topçam Sulama Birliği’nin de Başkanı Çine Belediye Başkanı’dır. Eğer Başkan Dinçer, Çine MYO’nun bina sorununun çözümü konusunda samimi davranıyorsa, öncelikle Topçam Sulama Birliği’ni o binadan çıkarmalıdır. Binanın üç katından birinde herhangi bir sulama birliğinin işgal ettiği, talebelerin bu tip bir çarpık yapıda eğitim aldığı bir meslek yüksekokulu ülkemizde acaba nerede görülmüştür? Evet yetmiyorsa soruna hep birlikte omuz verip yeni bina yapımı için ilçede yaşayan ileri gelenlerimizle yardım edelim ama sen 15 yıldır CHP zihniyetinin olduğu yerde, Topçam Sulama Birliği’nin bir katını adeta işgal ettiği bu binadan o birliği çıkarıp gerekeni süratle yapabilme konusunda samimi değilsin. Seçim için oradan istifa etti yarın yine organizasyonun devamı için bizim dönemimizde aldığımız kararın gereği olarak Sulama Birliği’nin Başkanı yine Belediye Başkanı olacak. Fakat o birliğin halen orada durması ne kadar doğru?” şeklinde konuştu.

“Rektör ile imzalanan protokol ile bir yere varılamaz”

Başkan Dinçer’ün ADÜ Rektörü Birincioğlu ile imzaladığı protokolün seçim yatırımı olduğunun altını çizen Kocamaz, “Çine Belediyesi ADÜ ile protokol imzalayabilir ama ne  Belediye Meclisi’nin bir kararı var ne de bütçeden pay ayrılmış vaziyette, ne de Kaymakamız başta olmak üzere ilçemizdeki STK’lar ziyaret edilip destek istenilmiş. Eğer bu şekilde olsaydı daha samimi ve daha başarılı olurdu. Bu ek bina için ADÜ Rektörü ile yapılan protokol, seçim yatırımıdır. Bizim geçmişte Çine’de Raşit Kalkan dönemi ve bizim dönemimizde devlet-vatandaş işbirliği ilçemize okul kazandırılması için etkin girişimlerimiz olmuştur. Osman Türkoğlu İlkokulu, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi, Namık Kemal İlkokulu ek dersliği, İmam Hatip Lisesi’ne ek binayı biz devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırdık. Biz, Belediye Başkanı’nın ulvi makamını kullanarak hem devlet hem de vatandaşımızı belli bir noktaya ve kapasiteye ulaştırarak bu işleri başardık. Yoksa Belediye Başkanı olarak tek başına gidip Rektör ile imzalanan protokol ile bir yere varılamaz. Bu girişimler samimi değildir. Bunların derdi meseleyi çözmek değil, seçim içindir.” dedi.

“Bu iş böyle olmaz!..”

Çine MYO’daki talebelerin yıllardır ulaşımı için Karakollar Köyü’ndeki minibüsçüler ile Çine Belediyesi’nin uzlaşmazlık içerisinde olduğunu da ifade eden Kocamaz, “Kavga edecek ne var? Çine Belediyesi elbette vatandaşımız, öğrencimiz yolda kalıyorsa o hizmet eğer sağlanmıyorsa yerine getirmekle mükelleftir. Ancak bu işi Ensobet yapan belli bir esnaf camiası var ise bu kardeşlerimize de yardımcı olmak zorundayız. Şimdi görüyoruz ki Büyükşehir Belediyesi’nden eski bir otobüs gelmiş o araç ile ulaşımı sağlamaya çalışıyorlar. Bu iş böyle olmaz. Çine MYO öğrencilerinin ulaşımı konusunda Karakollar Köyü minibüsçülerinin de önlerinin açılması lazım. Elbette ulaşım tarifesi konusunda Belediyemiz uygun ücret için müdahil olabilir ama ‘ben götüreyim, siz bu işe karışmayın’ yaklaşımıyla bu iş sürdürülmemelidir. Çine MYO’yu halk ile kaynaştırıp Çine’nin önünü açmamız ve evvela Topçam Sulama Birliği’ni oradan çıkarmamız lazım.” dedi.

“Çine’ye 4 yıllık fakülteyi getirmemiz lazım”

Kendisinin önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin hazırladığı ve  Çine’ye 4 yıllık bir fakülte kazandırılmasına dair projesini de açıklayan Kocamaz, “Biz ilçemizin üniversite ile kalkınacağını düşünüyoruz. Bölümleri elbette zamanla YÖK kanalı ile belirginleşecek olan ve Çine’de üniversitenin ivme kazanmasına dönük bu projemiz hazırdır. Bizim istediğimiz 4 yıllık güncel ve herkesin tercih edebileceği, Çine’de en az 3 bin talebeye hitap eden bir bölüm açılmasını istiyoruz. Onun için talepkar olacağız. Elbette biz bu talebi ilettiğimiz ilgililer de bizden diğer türlü donatımlar için elimizi taşın altına koymamızı isteyecektir. Biz gerekeni de STK ile bir araya gelip, halkımızın önderi olup Belediye’nin de imkanlarını kullanarak Çine’ye 4 yıllık fakülteyi getirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

“Güncel bölümler şart”

“Bütün kalkınan Anadolu illerinde kalkınmanın lokomotifi üniversitedir.” diyen Kocamaz, “Bugün Kayseri, Gaziantep ve dibimizdeki Muğla Üniversitesi’nde 33 bin üniversite öğrencisi öğrenim görüyor. Muğla’da ev kiraları ateş pahasıyken, Çine’de boşaltılan evlerin haddi hesabı yok, ev sahipleri kiracı bulamıyor. Alım satım olmuyor. İlçemiz boşalıyor, buna dur demenin en kısa yollarından birisi ilçemize 4 yıllık bir fakülte kazandırmak ve o fakülte ile ilgili güncel bölümlerin açılarak bina ise bina, donanım ise donanımı da sağlayarak YÖK’ün de teşvik ve taleplerini yerine getirerek bu konuyu hassasiyetle değerlendirmemiz gerekmektedir.” dedi.

“Çine olarak seyrediyoruz”

Açıklamasının sonuna doğru, Söke’de Ticaret Odası önderliğinde bina yapılarak 4 yıllık fakültenin hakkedilmiş olduğuna ve şu an faal olarak ülkenin dört bir yanından öğrencilerin akın akın Söke’ye geldiğine değinen Kocamaz, ”Nazilli’de Sümer Kampüsü kapandı ve 4 yıllık üniversite kazandırıldı. Biz ise Çine olarak seyrediyoruz. Biz Çine’ye 4 yıllık fakülte kazandırılması noktasında Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve STK’ların önderliğinde talepkar olarak bu konuda hep beraber bir organizasyon içerisinde devletin tüm kurumlarından bunu ısrarla istemeliyiz. İlçemizin ticaret kapasitesini arttıracak en kısa yoldan işler bunlardır. Biz bu konuda çözüm bulmak ve Çine MYO’ya ivme kazandırmak için samimiyetle elimizi taşın altına koyacağımızı beyan ediyoruz. Çineli vatandaşlarımız bizlere desteklerini esirgemesinler.” sözleriyle açıklamasını noktaladı. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 20:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
aysun evci
aysun evci - 10 yıl Önce

sayın başkanım doğru söylüyosunuz ünüversiteye sahip çıkılmamış çineli burayı sahiplenmemiş bölümler tek tek kapanıyor ünüversite o mavi beyaz görüntüden kurtulması gerek kim gelirse gelsin burası hiç düşünülmemiş

SIRADAKİ HABER

banner472