banner488

MHP İl Başkanı: Aydın'ın kurtuluşu için resmi tören yapılmalıydı

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın’da kurtuluş etkinliklerinin tümünün iptal edilmesine tepki gösterdi.

MHP İl Başkanı: Aydın'ın kurtuluşu için resmi tören yapılmalıydı
MHP Aydın İl binasında düzenlenen basın toplantısına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Aydın Kadın Kolları Serap Cambazoğlu, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve parti yöneticileri katıldı.

Afyon’da meydana gelen cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 askerin ailesi ve Türk milletine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan MHP İl Başkanı Fevzi Köse, 7 Eylül kutlamalarının tamamının iptaline karşı olmadıklarını fakat resmi kutlama törenin yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Kurtuluş günlerinin o ilin yörenin en önemli ve anlamlı günlerinden birisi olduğuna işaret eden Köse, geçmişte yaşayan atalarımızın destanlarını ve kahramanlıklarını gelecek nesillere kurtuluş günleri etkinlikleriyle anlatılması gerektiğini belirterek, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği ve bu uygulamalar batılı güçlerin adımıdır. Buradaki amaç Türk milletinin maneviyatının ve Milli şuur kavramını yok etmektir. Bu yönetmeliğin derhal değiştirilmesi lazım. Biz bu Vevobahis yılki Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunu MHP Aydın İl Teşkilatı olarak halkımızla beraber büyük bir katılımla coşkuyla kutlamak istiyorduk. Ancak Afyon’da ki 25 şehidimizden dolayı kutlamalar iptal edildi. Tekrar söylemek istiyorum kutlamaların eğlence kısmına karşıyız. Fakat şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk koyma töreni mutlaka olmalıydı. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde Aydın halkının da buna ihtiyacı vardı” dedi.

İktidarın istikrarsız ve beceriksiz tutumundan dolayı neredeyse her gün şehit haberinin gelmekte olduğunu savunan Köse, “Bunlar hükümetin yanlış politikalarının sonucudur. Bu tutumla beraber, sözde terörü önlemek için terör örgütü ile görüşme yaptılar. Önce inkar ettiler, sonra ortaya çıktı. Terörü, terör örgütüne taviz vererek önleyemezsiniz. Her sabah yeniden şehit haberi almaktan korkarak uyanıyoruz. Bu yüzden toplumunda psikolojisi bozuldu. İktidar gerekli tedbiri almalıdır. İktidarı uyarıyoruz; Türk Milleti onlara gereken cevabı en iyi şekilde verecektir. Bu iktidar döneminde teröre verilmeyen cevap, MHP iktidarında fazlasıyla verilerek terörün kökü kazınacaktır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472