banner488

Kocamaz; “Çine’de bu zihniyeti değiştireceğiz”

AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, Çine Belediyesi’ni ağır sözlerle eleştirdi.

Kocamaz; “Çine’de bu zihniyeti değiştireceğiz”
Partilileriyle birlikte AK Parti Çine Seçim Bürosu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında Çine Belediyesi’ne sert sözlerle yüklenen AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, “Çine’de bu zihniyeti değiştireceğiz. Devletin imkanlarını kendi cebine veya şirketlerine değil, vatandaşa taşıyacak yeni bir ekip ve sistem kuracağız.” dedi.

“Hesabı kitabı iyi yapmak lazım”

Aldığı duyumlara göre Çine Belediyesi adına alınan malzemelerin başka ad altında fatura kesilerek ödendiğini belirten Kocamaz, “Şu anda Belediye yönetimindeki aday, sınırsız taviz ve harcama ile meşgul. Kazandığın zaman enkaz devretmek veyahut enkaz devralmak istemiyorsan,  hesabı kitabı iyi yapmak lazım.” cümlelerini kullandı.

“Parti Kadın Kolları ile dağıtılırsa seçim rüşvetidir”

Çine Belediyesi tarafından alınan 200 ton kömür ve önümüzdeki günlerde de alınacak olduğunu belirttiği gıda alımını da eleştiren Kocamaz, “Bu kömür ne diye alındı. Bu ayın 21’inde gıda maddesi alımı var. Seçim öncesi belediyedeki personelinin acaba sözleşmelerden doğan gıdaları ödemediğinin farkına mı vardı yoksa seçim geliyor diye vatandaşın gönlünü yapmaya mı soyundular. 1999 yılında sınırsız ve fütursuz harcama ile seçimi aldıklarını hatırladılar. Vatandaşın gönlünü aldığına inanan bir siyasi partinin, belediyenin kaynaklarını çarçur etmeden seçimlere girmesi lazım. Kimse kimsenin parasını istediği gibi dağıtamaz. Belediye Başkanı, elbette ihtiyaç sahiplerine yardım eder bu araştırma ve raporlarla düzenlenerek gerekirse zabıta ile muhtarla ilgili şahıslarla gönderilir. Bu partinin kadın kolları ile dağıtılırsa seçim rüşvetidir. Rüşvet hakkı olmadık bir şeyi temin için verilir, alınır.” şeklinde konuştu.

“Kanalizasyon her gün bir yerlerinden tıkanarak patlıyor”

15 yıldan beri siyaset sahnesinde olmadığını vurgulayan Kocamaz, “Biz bu işi daha iyi yaparız. 15 yıl önce bizi vatandaşın gözünde söylemediğimiz laflarla kötü pozisyona düşürenlerin zaman içinde söylediklerinin yalan olduğu yaptığı icraatlarla ortaya çıktı. Vatandaş geçmişi arar hale geldi. 15 yılda bir arpa boyu yol gittik. 15 yılda siyasi iradenin ne yaptığı ortada. Düşük vasıflı betonla yapılan kanalizasyon her gün bir yerlerinde tıkanarak patlıyor.” dedi.

“Borçlanma ile kredi ile bu iş yürümez”

Aşırı borçlanmalarla Kapalı Pazaryeri, düğün salonu, Kalabak Parkı’nın yapıldığını belirten Kocamaz, “ Bunlar bugünkü bütçe ile rakam değil. Gereğinden fazla siyaset olsun, bizim için bayrak sallayanları istihdam edelim derseniz, bu hallere düşersiniz. Belediye’nin yıllık 12 trilyon bütçesi var. İller Bankası’ndan borçlandığında aylık tahsilattan kesiliyor. TEB, Denizbank, Halkbank, şişelemenin kökünün ipotek verilerek kullandığı da meydanda. Bu paralar nereye gidiyor. Hesap kitap bilmezsen olacak olan iş ortada. Borçlanma ile kredi ile bu iş yürümez. Seçim döneminde elbette vatandaşın talepleri olabilir. Bunlar fütursuzca yapılırsa bu işin hakkından gelemeyiz. Belediye’nin kaynaklarını vatandaş lehine kullanalım. Sahabet Bu memleket hepimizin.” dedi.

“Seçim öncesi  yapılan yardımlar seçim rüşvetidir”

Çine Belediyesi’nin kömür, soba, çekyat ve gıda maddesi dağıtımı yaptığına dikkat çeken Kocamaz, “Alışveriş yapılan sanayii esnafının, çalışan işçinin parası zamanında ödenmiyor. Bunlara dikkat ederek çalışalım. Projelerle vatandaşımızın karşısına çıkalım. Vatandaşımıza günün şartlarına uygun olarak gıda maddesi kömür dağımı her zaman yapılabilir. İhtiyaç olanlara yapılmasını biz de uygun görüyoruz buna karşı değiliz. Ama bu dağıtımlar, seçim öncesi daha önceden yapıldığı gibi fütursuzca yapılırsa seçim rüşvetine girer.” ifadelerini kullandı.

“Çine’de birlik beraberliği sağlayacağız”

Seçimlerin siyasi ahlak kurallar içerisinde gerçekleşmesini temenni eden Kocamaz, “Birbirimize düşman değiliz. Hepimiz dostuz. Seçimi kazansak da kaybetsek de birbirimizin yüzüne bakacağız. Çine için yapılan ve yapılamayanlar üzerinde konuşalım. Çine’yi bir marka şehir yapalım fikriyle birleşmemiz lazım. 15 yıldır eski Belediye Başkanı olarak hiçbir etkinliğe davet edilmedim. Biz önümüzdeki dönemde seçimleri kazandığımızda birlik beraberliği sağlayacağız. Herkes, STK, siyasi parti, dernek bu memleket için plan proje sunacak. Birbirimize danışmaktan çekinmemeliyiz.” dedi.

“Yeni bir sayfa açtık”

Çine’nin sorularının fazlalaştığına değinerek Belediye bütçesinin randımanlı kullanılması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Bu terbiye siyasi gelenek biz de var. Mensubu olduğumuz parti de devletin parası harcanırken belli bir disiplin içinde bu işi yapıyor. Vatandaşımızın bize sahip çıkmasını,  geçmişten aldığımız dersleri göz önünde bulundurarak değerlendirmesini istiyoruz. Bizler değiştik, kendimizi geliştirdik. Bilmeden kırdığımız, günün şartları ile ilgili işlerini göremediğimiz vatandaşlarımız, dostlarımız var ise kendilerinden özür diliyorum. Geçmişimizden ders alarak yeni bir sayfa açtık.” cümlelerini kullandı.

“Siyasi rakiplerimizin üzerimize attığı bir çamurdur”

Şahsına yönelik 1999 Yerel Seçimleri öncesi ortaya atılan ‘ceket’ meselesine de  değinen Kocamaz, “Ben böyle bir laf söylemedim. Seçime 3-4 gün kala çıkarılan gazete ile ortaya atılan böyle bir lafı kesinlikle kullanmadım. Ben böyle bir zihniyete sahip değilim. Siyasette terbiyesizlik, şartlatanlık içinde bulunmadım. Oy veren vermeyen insanları hakir görecek durumda bulunmadım. O günkü siyasi rakiplerimizin üzerimize attığı bir çamurdur.” dedi.

“Çine’de bu zihniyeti değiştireceğiz”

Yerel Seçim sloganının, ‘Şimdi Değişim Zamanı’ olduğunun altını çizen Kocamaz,  “Çine’de bu zihniyeti değiştireceğiz. Devletin imkanlarını kendi cebine, şirketlerine değil vatandaşa taşıyacak, yeni bir ekip ve sistem kuracağız. Bunun için varız ve vatandaş da bunun farkında. Önümüzdeki süreçte de birçok konuyu paylaşacağız. Bu zihniyetten, belli bir görüş çerçevesinin dışına çıkmayanlardan kurtulup gerçek vatandaşın göğsüne gere gere hizmet istediği gönül dostluğunu kurduğu bir siyasi yapı oluşturacağız.”  cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ozdemir ozdemir
ozdemir ozdemir - 10 yıl Önce

bu millet uyandı artık. hileli iflas edip de onun bunun paralarının üzerine oturanlara oy vermez millet mazisi temiz hiçbir şaibesi olmayan başkana oy verecekler. çine halkı başkanını seçti sizler boşuna uğraşmayın.

SIRADAKİ HABER

banner472