banner488

Kandemir; “DP Ailesi’nden kopmuyorum”

Geçtiğimiz günlerde aldığı sürpriz bir kararla DP’den istifa eden Çine Belediye Meclisi üyesi Burhan Kandemir, istifa gerekçesine açıklık getirdi.

Kandemir; “DP Ailesi’nden kopmuyorum”
banner496

İstifa öncesi parti içinden isimlerle ve DP’li Belediye Meclis üyeleri ile de istişare yaptığının altını çizen Kandemir, istifasının aniden alınmış bir karar olmadığının altını çizerek, gerçek nedenin sadece DP’nin artık yerel ve genel siyasette aktif olmamasına bağladı.

Çine’de sağ seçmenin en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğine işaret eden Kandemir, “Netice itibariyle büyükşehir yasası sonrası artık ilçemiz Büyükşehir’e entegre oldu. DP, bu süreçte hizmet gücü olarak zayıf bir konumda. Biz siyasi duruşumuz ve samimiyetimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bizim gibi düşünen siyasi görüşü ve siyasi duyarlılığı bizimle paralel olan merkez sağ seçmenini daha iyi bir şekilde temsil etmek ve Çine’ye samimi olarak hizmet edebilmek için bu yönde bir karar aldım.” ifadelerini kullandı.

“DP Ailesi’nden kopmuyorum”

İstifasının ardından türlü eleştiri ve yorumlara da saygı duyduğunu belirten Kandemir,  “Kendimi DP Ailesi’nden kopmuş olarak görmüyorum. Fakat şu da bir gerçek ki dünyada ve Türkiye’de artık siyaset büyük bir değişim geçiriyor, farklı kutuplaşmalara gidiyor. Betkanyon Elbette DP büyük bir aile ve ben 3. Kuşak olarak daha farklı bir pencereden bakıyorum. Herkesin aynı pencereden bakmaması normal. Eleştirilere saygı duyuyorum ve sağduyu çerçevesinde değerlendiriyorum.” dedi.

“İstifamızın gerekçesi bellidir”

DP içinde Çine İlçe Teşkilatı olarak herhangi bir aday adaylığı sürecinin başlamadığını ve belirsizliğin ortada olduğunu da vurgulayan Kandemir, “Ben hiçbir zaman her şeyi ben biliyorum havasında olmadım. Muhakkak, DP Ailesi’nden herkesle diyalogumuz sürecek ancak süreç başladı.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“Amacımız Çine’ye samimiyetle hizmet etmek”

İstifasının DP İlçe Teşkilatınca onaylanması sonrasında sürecin şimdilik devam ettiğine değinen Kandemir, önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağını belirttirek, “Siyaset istişaresiz olmaz. Halkımız bizi nerede görmek istiyorsa, Çine’ye en iyi şekilde ve samimiyetle hizmet edebilmek için orada olacağız.” şeklinde konuştu.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472