banner488

“Çine’nin makus kaderini yeneceğiz”

MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, ilk kez Çineli seçmenlere seslenerek kendisini tanıttı.

“Çine’nin makus kaderini yeneceğiz”
banner496

Ünlüce ve Bucak köylerini ziyaret eden Mehmet Yavuz, genel ve yerel politikalara ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak önümüzdeki yerel seçimlerde seçmenden kendisine destek istedi.

İlk olarak seçmene hitap eden ve kendisini tanıtarak, Çine Belediyesi’nin tecrübeli kişilerce yönetilmesi gerektiğine işaret eden Mimar Yavuz, “İstişareyi bilen insanlarız. Çine ve köylerimiz için çok güzel projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirmek ve Çine’nin makus kaderini yenmek için el birliği gönül birliği içinde olmalıyız.” dedi.

Ünlüce ve Bucak Köy kahvehanelerinde seçmenle bir araya gelinerek samimi bir sohbet havasında gerçekleşen ziyaretlere, MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Bozkurt ve Murat Efe, MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Salih Gökbel katıldı.

 “İş, ehil olana verilmeli!..”

 “Mimar olmam nedeniyle Belediye Başkanlığı yapma konusunda mevcut adaylar içerisinde kendimin en iyi olduğu konusunda iddialıyım.” diyen Yavuz, köy kahvehanesinde bir araya geldiği seçmenlere samimi bir üslupla seslenerek, “Ben 61 yaşındayım. Bazılarının düşünmeye ayıracağı zamanı işe ayıracak bir donanımdayım. Elbette diğer adaylara da saygı duyuyorum. Siyasi tecrübe ve kişilik bunu gerektirir ama işi ehil olanlara vermek gerektiği konusunda Çineli seçmenin bu önümüzdeki yerel seçimlerde daha hassas davranacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Çine’yi göç veren değil, göç alan bir ilçe yapacağız”

Yavuz, 1979-1985 yılları arasında Rahmetli Raşit Kalkan ve Mehmet Yazgılı döneminde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yaptığı süreçlerdeki imar planlarının geleceğe dönük olarak 30 senelik yapıldığına dikkat çekerek,  “1970’li yıllarda 30 seneye hitap eden imar planları yapılırken 30 sene sonraki nüfusun demografik verilere göre 2010 yılı itibariyle 30 Bin  olacağı öngörülürdü. Hesaplar onu gösteriyordu. 2010 yılında nüfus nerede, hala 20 Bin kusür. Aslında hesap yanılmadı. Çine’nin çok yanılgılı ve yanlış yöneltilmesinden ötürü, yanlış bir imar planından ötürü, göç veren bir ilçe haline geldik.  Halbuki Çine, eskiden göç alan bir yerdi. O gün için Çine’de 1 yer satıldığında, aynı parayla Aydın’da satılan yerden daha güzel 3 tane yer alınabiliyordu. Çine’de ne yazık ki yatırım kara dönmüyor. Zamanla yatırımlar Aydın’a yapılmaya başlandı. İstihdam imkanları Çine’de değil, ne yazık ki Aydın’da oluştu. Hedefimiz Çine’yi göç veren değil, göç alan bir ilçe yapmak. Betvole Önümüzdeki yerel seçimlerde inşallah Çine’nin makus kaderini yeneceğiz.” dedi.

“Çine’nin makus kaderini birlikte yenelim”

Hükümetin açılım sürecinin son aşamasında BDP’nin talepleri doğrultusunda verdiği tavizlerle, andımızın kaldırılmasıyla ve daha birçok politik manevralarla Türk Milleti’nin büyük tepkisini topladığını ve önümüzdeki yerel seçimlerin Ak Parti Hükümeti’ne sarı kart göstermek için büyük bir fırsat olduğunu belirten Yavuz, “Herkes elini vicdanına koymalı. Artık bu kötü gidişe bir dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Bu önümüzdeki yerel seçimlerde MHP olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ali Uzunırmak’a ve Çine’de de bize ve kadrolarımıza teveccüh gösterin. Biz sizden buraya propaganda için değil samimiyetle kendimizi tanıtmak ve kaynaşmak için geldik. İlerleyen süreçte seçim takvimin elverdiği kadar yine bir araya geleceğiz ve sizlere projelerimizi sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonuna doğru Çine Belediyesi’nin tecrübeli kişilerce yönetilmesi gerektiğine işaret eden Yavuz, “İstişareyi bilen insanlarız. Çine ve köylerimiz için çok güzel projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirmek ve Çine’nin makus kaderini yenmek için el birliği gönül birliği içinde olmalıyız.” dedi.

Meclis üyesi olarak güzel bir kadro oluşturduklarını da belirten Yavuz, “Önümüzdeki günlerde netleşen isimleri de tanıtacağız.” dedi.


“Çine halen yerinde sayıyor”

Yavuz’dan sonra söz alan, MHP Çine Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Salih Gökbel de Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç’in destekleriyle köylerin tüm sıkıntısının kendisine iletilmesi sonrasında süratle ilgilenildiğini belirterek, her iki köy muhtarından proje talep etti.

Büyükşehir yasasının türlü sıkıntıları da beraberinde getirdiğine değinerek köy tüzel kişiliklerinin kaldırılacak olmasını da eleştiren Gökbel, “Biz MHP olarak iktidara geldiğimizde köylerinin tüzel kişiliğini geri iade edeceğiz. Sizlerden hem yerel hem de genel seçimlerde destek istiyoruz.” dedi.

Çine Devlet Hastanesi’nin yapım sürecinde MHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemdeki Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un katkılarının ve Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın çabalarının görmezden gelinmemesi gerektiğini de belirten Gökbel, “O dönemde Bayındır ve İskan Bakanımız Koray Aydın’ın destekleriyle iller bankasından ödenek sağlayarak 30 köy yolumuz için parke ve asfalt döşenmesi için gerekli düzenlemeler yaptık.” şeklinde konuştu.

Belediye ve iktidar partisi yöneticilerinin duble yolun yapım çalışmaları sürecinde birbirlerini suçlamalarını da eleştiren Gökbel, “Çine bunu haketmiyor. Çine hizmet alınmasını bekliyor. Alabanda Kavşağı’nı kapattılar. Yol genişleyecekken yol kapandı. Hastane’nin önünde acil girişi bile yok. Çine böyle yönetilmemeli. İşi ehline teslim edelim. Çine bir türlü köy görüntüsünden kurtulamadı. Çine hala yerinde sayıyor.” dedi. (Murat TAN)





Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 04:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472