banner488

Sadece Engelliler Günü’nde hatırlanmayalım!

2007’de kurulan Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, 37 üyesi ile beraber türlü zorluklara rağmen faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Sadece Engelliler Günü’nde hatırlanmayalım!
Yaklaşık 65 köyle beraber, 3000 civarında engellinin bulunduğu Çine’de halen Dernek Başkanlığını sürdüren Ümran Kayalı’nın girişimleriyle kurulan Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Çineli Engelliler yararına düzenledikleri kurslar ve faaliyetlerle adından söz ettirmeye devam ediyor.


Açıldıkları yıldan bu yana 3 bilgisayar kursu,  sabun işleme sanatı kursu, Çine THK bünyesinde açılan maket uçak kursu ile Çineli engellileri, “kalbin azimle doluysa engeller birer hayal ürünüdür” sloganıyla hayat ile barışık, üretken birer birey haline getirebilmek için yoğun emek sarfeden Dernek, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün desteklediği Aralık Ayı içinde de halen devam eden işaret dili kursuyla da daha önce işitme engelliler ile iletişimin Aydın’dan tercüman getirilerek sağlanması sorununa çözüm bulmuş olacaklar.

“Bize popülizm üzerinden gelmesinler”

Çine Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi binasının üstünde bulunan Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği adına konuşan Dernek  Yönetim Kurulu Üyesi Necip Gülten, siyasilerin seçimden seçime popülist siyasetin gereği olarak kendilerini ziyaret ettiklerine değinerek, sadece Engelliler Günü’nde hatırlanmak istemediklerinin de altını önemle çizdikten sonra bir takım konulara dikkat çekti.

“Kendi gücümüzle ayakta durmaya çalışıyoruz” diyen Gülten, “Zaman zaman internet, telefon ve elektrik paralarını ödemekte güçlük çekiyoruz. Çine’deki duyarlı hayırseverlerin derneğimizin faaliyetlerini sürdürebilmesi Betpas için desteklerini bekliyoruz.” dedi.

“Tüm Çineli engellilerin sorunu bizim sorunumuzdur”

Çine eski Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa'nın girişimleriyle 2010-2011 yılları arasında Didim Akbük’teki MEB’e bağlı izci kampında hayatında deniz görmeyen Çineli engellilere hayatlarının en güzel günleri olarak ifade ettikleri 15 günlük bir tatil yaşatıldığını belirten Gülten, “Biz bu derneği kurmakla ömürlerinde deniz görmeyen Çineli engellilerimizin bu temennileri için girişimlerde bulunduk ve sağolsun devletimiz birçok konuda olduğu gibi bu desteğini de esirgemedi. Halen derneğimize üye olsun olmasın, Çineli engellilerimizin birçok sorunlarının üstesinden gelebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ciddi yardım ve desteklerin sadece ve özellikle Çine Belediyesi’nce sağlandığını da sözlerine ekleyen ve Dernek binasının sahibi olan Çine Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kendilerinden kira almadığını da belirten Gülten, “Öncelikle Çine Belediyesi ve Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne desteklerinden ötürü ayrıca çok teşekkür ediyoruz.” dedi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 20:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472