banner488

Başbakan, ‘Çine Çayı’ üzerinden Halife gibi konuştu

Muğla ziyaretinde Çine Çayı’na atıfta bulunarak konuşan Başbakan Erdoğan, İslam Halifesi Hz. Ömer’i hatırlatarak, “Dicle'nin kenarında ya da Çine Çayı'nın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur!” dedi.

Başbakan, ‘Çine Çayı’ üzerinden Halife gibi konuştu
Muğla ziyaretinde Çine Çayı’na atıfta bulunarak konuştuğu esnada, İslam Halifesi Hz. Ömer’i hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Dicle'nin kenarında ya da Çine Çayı'nın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur!” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Muğla Teşkilatı tarafından Marmaris’deki bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde önemli konulara değindi.

Konuşmasında  “Çine Çayı’nın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur” diyen Başbakan Erdoğan, Adaleti ile dünya tarihine damgasını vurmuş İslam Halifesi Hz. Ömer’in sözü olan, “Dicle'nin kenarında bir kuzuyu kurt kapsa, İlahi Adalet'in bunu benden soracağından korkarım!” sözünü hatırlattı.

Marmaris’teki bir otelde düzenlenen yemeğe Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldı.

“Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız”

Yemekteki konuşmasında, Türkiye'nin 7 coğrafik bölgeden oluşan bir yapısı olduğunu söyleyen Erdoğan, bu Sahabet yapı içersinde de her bölgenin kendine has güzellikleri olduğunu belirtti.

Farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Dolayısıyla 780 bin kilometrede biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Böyle bir şey olamaz. Yani batıya yatırımı yap, doğuya yapma olmaz. Kuzeye yap, güneye yapma olmaz. 780 bin kilometrenin tamamını ayağa kaldıracağız. Hepsi ayağa kalkacak, o zaman güçlü Türkiye olacak. O zaman yeni Türkiye olacak. Bizim bunu başarmamız lazım" dedi.

“Biz milletin tamamına hizmet için buradayız”

Hakkari Yüksekova'ya yapılan havalimanını istemeyenlere ve bütün engellemelere rağmen bitireceklerini aktaran Erdoğan, "Gün ola harman ola, bir gün Hakkari'de yaşayan kardeşlerim de, Kürt kardeşlerim de bizim ne denli doğru yolda olduğumuzu, ne kadar isabetli adımlar attığımız anlayacaklar. Çünkü her şey oy için yapılmaz. Rakamlar için, istatistikler için, oranlar için yapılmaz. Biz milletin tamamına hizmet için buradayız. Bunlar hizmet için yapıyoruz.” dedi.

“Çine Çayı'nın kenarındaki kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur”

Birilerinin eski dönemlerde çok rahat olarak oy alamadıkları gerekçesi ile vilayete, ilçeye ve beldeye siyasi gerekçelerle sırtlarını döndüklerini de belirten Başbakan Erdoğan, “Biz gelmeden önce böyleydi. Biz böyle bir sorumsuzluğun içinde olmadık. Çünkü biz Türkiye partisiyiz, bütün Türkiye'ye hitap eden, 81 vilayetten oy alan bir partiyiz. Dicle'nin kenarında ya da Çine Çayı'nın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı bizden sorulur. Biz böyle bir hassasiyet içinde olmalıyız" şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472