banner488

CHP'nin Kuruluşunun 98.Yıldönümü Törenle Kutlandı

CHP'nin Kuruluşunun 98.Yıldönümü Törenle Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 98.yıldönümü Çine’de düzenlenen törenle kutlandı.

Çine Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törene Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Cesur, muhtarlar ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “9 Eylül 1923 Dünya tarihe geçen bir gün. O gün Anadolu’nun kötü kaderi son buldu. Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Cumhuriyet Halk Patisi’nin kuruluşunda bu yana emeği geçen hayatta olan veya olmayan herkesin önünde saygı ile eğiliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kurdu. Ardından Türkiye’ye parlamenter sistemi getirdi. Ardında çok partili sistemi getirdi. Sanayileşmenin önünü açtı. Birçok kurumu meydana getirdi. En önemlisi de padişahı kulluktan bu milleti kurtardı. Partimiz önümüzdeki günlerde çok önemli görevlerle karşı karşıya kalacak. Bu ülkedeki padişahlık sistemine son vereceğiz. İnşallah güzel günler bizi bekliyor” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu gün büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli günlerinden biri. Hem partimizin kuruluşu açısından, hem de İzmir’in kurtuluşu açısından. Bugünün ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, “Bugün, 9 Eylül 2021 kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan, ulusal kurtuluş zaferinin ardında kurulan, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atarak adaletin, demokrasinin, laikliğin, barışın ve kardeşliğin güvencesi olarak 98 yıldır varlığını sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın bağrından çıkan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının omuzlarında yükselen ulu çınardır. Atatürk; benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’dir diyerek bu ulu çınarın ülkemiz için önemini ortay koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunda itibaren uzun yıllar ülkemizi yönetmiş köklü reformlar, yenilikler yapmış ve birçok devrime imza atmıştır. Değişimin ve gelişimin kaynağı olan CHP birlik ve beraberliğimizi korumak, ülkemizi kalkındırmak, refahı arttırmak ve demokrasimizi güçlendirmek için büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bugün 98. Yıl dönümünü kutladığımız partimizin kuruluşunun daha nice kuruluş yıldönümlerini kutlamak üzere, bizlere bu günlere armağan eden başta ilk kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimize emek veren, gönül veren, destekleyen üyesinden yöneticisine kadar herkese saygı ve selamlarımızı sunuyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472