Aydın Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Tuncer, Aydın sanayisi için hazırladıkları vizyon projelerini kamuoyuyla paylaştı. Tuncer, hedeflerinin daha fazla üretim, daha fazla yatırım ve sanayide dünya markası bir Aydın oluşturmak olduğunu söyledi.

“Bizim tek bir rotamız var; omuz omuza verip daha fazla üretmek, daha fazla yatırım çekmek ve Aydın’ı sanayide bir dünya markası yapmak” diyen Mehmet Tuncer, yeni nesil sanayi anlayışıyla Aydın Sanayi Odası’nı daha güçlü, daha etkin ve dünyayla entegre bir yapıya kavuşturacaklarını belirtti.

AYSO’ya Modern ve Güçlü Hizmet Binası

Aydın sanayisinin her geçen gün büyüdüğünü ve ihracatta önemli başarılara imza attığını vurgulayan Tuncer, bu gücü temsil edecek modern bir AYSO binasının şehre kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Tuncer, odanın sadece aidat ödenen ve evrak işlemlerinin yapıldığı hantal bir kurum olmaktan çıkarılacağını belirterek, “Aydın sanayicisinin prestijini yansıtan, yerli ve yabancı yatırımcıları ağırlayabileceğimiz, teknolojik altyapısı güçlü, modern bir vizyon merkezini şehrimize kazandıracağız” dedi.

Yeni hizmet binasının içerisinde B2B görüşme salonları, mesleki eğitim merkezleri ve dijital dönüşüm ofislerinin yer alacağını belirten Tuncer, bu yapının tam anlamıyla bir “Sanayi ve İnovasyon Üssü” olacağını söyledi.

“Sanayi ile Eğitimi Aynı Masada Buluşturacağız”

Aydın sanayisinin en önemli sorunlarından birinin nitelikli iş gücü ihtiyacı olduğunu ifade eden Tuncer, üniversiteler, meslek yüksekokulları ve sanayiciler arasında güçlü bir iş birliği modeli kuracaklarını açıkladı.

Tuncer, meslek yüksekokulları ile sanayi kuruluşları arasında kalıcı koordinasyon mekanizmaları oluşturacaklarını, eğitim programlarının sektörün ihtiyaçlarına göre güncellenmesi için üniversite-sanayi çalışma grupları kuracaklarını kaydetti.

Öğrencilerin eğitimlerinin bir bölümünü doğrudan işletmelerde geçirebileceği uygulamalı eğitim modellerini destekleyeceklerini belirten Tuncer, “Hedefimiz; sanayicinin aradığı nitelikli çalışanı bulabildiği, gençlerimizin ise mezun olmadan iş hayatına hazırlandığı bir Aydın oluşturmaktır. Çünkü güçlü sanayi, güçlü eğitimle mümkündür” ifadelerini kullandı.

OSB’lerde Genişleme ve Yeşil Sanayi Vizyonu

Aydınlı sanayicinin üretim iştahının ve yeni yatırım cesaretinin yüksek olduğunu dile getiren Mehmet Tuncer, buna rağmen yatırım alanı yetersizliğinin önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.

Karaman,“Deplasman Çilesi Bitsin, Hedefimiz Büyük; Çine Madranspor 3. Lig’e Kilitlendi”
Karaman,“Deplasman Çilesi Bitsin, Hedefimiz Büyük; Çine Madranspor 3. Lig’e Kilitlendi”
İçeriği Görüntüle

Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut altyapı, enerji ve lojistik eksikliklerini kalıcı olarak çözeceklerini belirten Tuncer, yeni genişleme sahalarının bürokratik engellerden arındırılarak üretime hazır hale getirileceğini ifade etti.

Tuncer, Yeşil OSB vizyonuna da dikkat çekerek, karbon ayak izini düşüren, kendi enerjisini üreten modern sanayi alanlarıyla Aydınlı üreticinin küresel rekabette daha güçlü hale getirileceğini söyledi.

Nazilli’deki sanayicilere de seslenen Tuncer, “Nazillili sanayicilerimizin uzun zamandır talep ettikleri ve kendi istedikleri yerde Nazilli Yeni Organize Sanayi Bölgesi açılması için üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Aydın Serbest Bölge Projesi

Mehmet Tuncer, Aydın’ın ihracat rakamlarını artıracak en stratejik projelerden birinin Serbest Bölge Projesi olduğunu belirtti. Bu projenin Aydın’ı yalnızca üretim merkezi olmaktan çıkarıp uluslararası ticaretin önemli üslerinden biri haline getireceğini ifade etti.

Serbest Bölge sayesinde sanayicinin hammadde temini, lojistik ve vergi avantajları açısından küresel rakipleriyle daha güçlü şartlarda yarışacağını söyleyen Tuncer, projenin Aydın’a döviz girdisi, ticari hareketlilik ve büyük istihdam sağlayacağını vurguladı.

Küresel Yatırımcı Aydın’a Çekilecek

Dünya ekonomisi ve tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği bir dönemde yatırımcının beklenmemesi gerektiğini ifade eden Tuncer, AYSO’nun sahaya inen ve yatırımcıyı Aydın’a çeken aktif bir yönetim anlayışıyla çalışacağını söyledi.

Oda bünyesinde “Yatırım Destek ve Koordinasyon Merkezi” kuracaklarını açıklayan Tuncer, bu merkez aracılığıyla yabancı sermayeye rehberlik edileceğini, yerel sanayiciler ile uluslararası markalar arasında stratejik ortaklıkların önünün açılacağını dile getirdi.

Savunma Sanayiinde Aydın İmzası

Tuncer, Türkiye’nin en stratejik alanlarından biri olan savunma sanayisinde Aydın’ın artık izleyici değil, üretici ve başrol oyuncusu olması gerektiğini söyledi.

Aydın’ı milli savunma hamlesinin önemli tedarik ve üretim üslerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Tuncer, yerel sanayicinin savunma sanayi ekosistemine alt yüklenici olarak dahil edilmesi için Savunma Sanayii Başkanlığı ve sektörün ana yüklenici firmalarıyla iş birliği yapılacağını ifade etti.

Savunma sanayisine yönelik kümelenmeleri destekleyeceklerini belirten Tuncer, Ar-Ge ve inovasyona dayalı yatırımların önünü açacaklarını kaydetti.

“Aydın Sanayisi İçin Beyaz Bir Sayfa Açıyoruz”

Aydın sanayisi için güçlü, dinamik, çözüm odaklı ve dünyayla entegre bir Aydın Sanayi Odası hedeflediklerini belirten Mehmet Tuncer, tüm sanayicileri kucaklayan bir yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi.

Tuncer, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı,“Aydın sanayisi için hep birlikte beyaz bir sayfa açıyoruz. Sanayicimizin gür sesi olmak, dertleriyle dertlenip sorunlarına anında çözüm bulmak ve şehrimizin üretim gücünü şaha kaldırmak için tüm enerjimizle çalışmaya hazırız. Adaylığımızın odamıza, Aydın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ayso Beyaz Listede Yer Alan İsimler:

Alican Birol, Hezer Sermin Kırıcı, Burak Güngör, Emre Özalp, Tacettin Pekgüzel, Muharrem Çoban, Dündar Dağ, Bilal Sabuncu, Yüksel Kavas, Muhammer Durmuş, Efe Dereli, Hakan Sıcakyüz, Muammer Doğramacı, Erdinç Ecer, Göktuğ Tufan, Oral Erbay, Yunus Gün, Salih Deniz Günal, Tevfik Fikret Koca, Selim Keleslioğlu, Mediha Karaoğlu İşgören, Hamdullah Irmak, Hüseyin Tırpancı, Mehmet Tuncer, Melih Dalgar, Nurettin Ünlü, Suat Özcan, Mehmet Tunca, Yarkın Çoban, Yusuf Mendeş, Merve Alpargun Altıntaş, Resul Tura, Nuri Sağbaş, Elif Sağlık, Erkan Geyik, Volkan Polat, Ümit Boy, Talip Yıldırım, Melis Şakru, Hamdi Erdem, Ali Sarı, İbrahim Güvenir, Aslı Tehmen, Ömer Yakar, Turan Gürbüz, İbrahim Bozkurt.

Çinehaberugur 1