Çine’nin tanınmış esnaflarından Akdağ Kömür’ün sahibi Ali Rıza Akdağ’ın oğlu Salih Akdağ ve eşi Deniz Akdağ, Lavinya Veteriner Kliniğini hizmete açtı.

Genç çift Salih Akdağ ve eşi Deniz Akdağ, Lavinya Veteriner Kliniğini, Aydın'ın Efeler ilçesi Efeler Mahallesi Girne Bulvarı No: 82/A adresinde hizmete açtı. Açılışına Çine Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak, Çine Belediye Meclis Üyesi Utku Şahin, Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, Yenipazar Ziraat Bankası Müdürü Osman Afşin ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, “Veteriner hekimlik dünya üzerinde en kutsal mesleklerden birisidir. Çünkü veteriner hekimler hem hayvan sağlığına, hem gıda sağlığına hem de halk sağlığına bakan bir meslektir. Uygulama alanımız çok geniştir. Değerli meslektaşlarım bu geniş alan üzerine hayvan sağlığı açısından Pet hayvan, üzerine çalışmayı tercih ettiler, yürüdükleri bu yolda bizler meslek odaları olarak her zaman yanlarında olacağız. Ailemiz büyüdüğü için biz mutluyuz" dedi.

Afyon Kocatepe üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olan Salih ve Deniz Akdağ çifti, bir yıl önce kliniği açmaya karar verdiklerini, Aydın merkezde daha uygun olacağını düşünerek yola çıktıklarını söyledi. Klinikte genel olarak aşılama, hayvanlarda koruma, bio kimyasal parametrelere bakma, röntgen gibi birçok işlemi gerçekleştiriliyor. Havyanlar için tüm ekipmanları cihazları bulunan klinik hayvan hastanesi tarzında dizayn edildi. Tetkiklerin yüzde 95’i karşılanacak düzeyde. Kedi köpek egzotik hayvanlar, tavşan, kuş bu tür pet hayvanların bakımını klinikte gerçekleştirilmekte.