banner488

Cavit YETİŞTİRİCİ, ‘hileli zeytinyağı’ konusunda uyardı

“Bölgemizde zeytinyağına çiçekyağı karıştıranlar var” diyen Cavit Yetiştirici, Bakanlığın zeytinyağları denetlemesini istedi.

banner496

Hileli zeytinyağı hakkında açıklama yapan Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, yörede alınıp satılan hileli yağ konusunda önemli konulara değindi.

Hileli zeytinyağı satışı yüzünden yurt pazarındaki orjinal zeytinyağının da prestij kaybetmesine neden olduğunu belirten Yetiştirici, “Aydın’da bazı ilçelerde 5-6 Tl’ye zeytinyağı satılıyor. Bu zeytinyağı kesinlikle gerçek zeytinyağı değil. Çiçekyağı ile karıştırılıp İç Anadolu’ya ve çeşitli bölgelerimize satılıyor. Bu hileli zeytinyağını tüketen yurttaşlarımız, gerçek zeytinyağı tadını alamadığı için zeytinyağı tüketim alışkanlığından vazgeçiyor. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Özellikle İç Anadolu’da ve Güneydoğu Anadolu’da alınıp satılan zeytin yağlarının denetlenmesi ile alakalı olarak Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na dilekçe gönderilmesi gerektiğini ifade eden Yetiştirici, “Eğer bu hileli zeytinyağlarının satışı devam ederse bizim zeytinyağlarımız da para etmez hale gelecektir. Bunun için muhakkak zeytinyağı pazarlayan herkesin ayrım gözetmeksizin elindeki zeytinyağı denetlenmelidir.” dedi. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 22:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472