Çine

Çine'de Matematik Olimpiyat ödülleri sahiplerini buldu

Çine Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü, Çine Madran Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünü ve ev sahipliğini yaptığı ortaokullar arası Ali Kuşçu Matematik Olimpiyatları ödül töreni gerçekleştirildi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının "Ali Kuşçu Yılı" ilan edilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı matematik seferberliği kapsamında Çine’de ortaokullar arasında İki aşamada yapılan "Ali Kuşçu Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları"nın ödül töreni Çine Madran Anadolu Lisesi’nin yapıldı. Çine’de törene ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan 5 ortaokul katılım sağladı. Birincisi olan Namık Kemal Ortaokulu Aydın ilinde Çine’yi temsil edecek. Çine Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, etkinliğin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Okullara katılım belgesi verildi. Ödül töreninde dereceye giren okul öğretmenlerine ve öğrencilerine, İlçe birincisi Namık Kemal Ortaokulu’na Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, İlçe ikincisi İmam Hatip Ortaokulu’na Çine Madran Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Cesur, İlçe üçüncüsü Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’na Çine Madran Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Behiye Akar tarafından katılım belgesi ve ödülleri taktim etti.

Ali Kuşçu’nun Bilim Dünyasına Katkıları

Ali Kuşçu, 15. yüzyılın parlayan yıldızlarından biri olarak bilim dünyasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Astronomi, matematik, fizik, felsefe ve dil bilimi alanlarında eserler vermiş olan bu büyük bilim insanı, matematiksel hesaplamalar ve gökyüzü gözlemleriyle döneminin ötesine geçen çalışmalar yapmıştır. Özellikle İslam astronomi literatürüne katkıları ve bir astronom olarak gösterdiği ustalık, onu tarihin en etkili bilginlerinden biri yapmaktadır. Eğitimciler ve öğrenciler, Ali Kuşçu’nun çalışmalarını inceleyerek bilimin farklı disiplinler arasındaki bağlantılarını daha yakından anlama fırsatı bulmuşlardır.