banner488

Suriye Tezkeresi TBMM'de

Suriye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından tezkere için toplanan TBMM, kapalı oturum gerçekleştiriyor.

Suriye Tezkeresi TBMM'de
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.

Canikli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.

"KRİZİ BAŞBAKAN YÖNETİYOR"

AK Partili Ömer Çelik TBMM'deki kritik tezkere görüşmesi öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Çelik şu mesajları verdi: Türkiye, karşı taraftan gelen saldırı karşısında cevap verme hakkına sahip olmalıdır. CHP diyor ki ''Angajman kuralları değiştiği için tezkereye gerek yok.'' Bazen angajman kurallarının yetmediği zaman olur. Bunu bir savaş tezkeresi olarak nitelemek kınanacak bir durumdur. Bu, doğrudan milli egemenlik haklarımızı korumakla ilgilidir. Türkiye savaş isteyen bir ülke değildir.

CHP TEZKEREYE 'HAYIR' DİYECEK

CHP Grubu, TBMM'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 09.00'da toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda CHP, Türk Silahlı Casinoslot Kuvvetleri'ne Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisi verecek olan tezkereye 'Hayır' oyu verme kararı aldı. CHP, 'Hayır' oyu vereceklerinin gerekçesi olarak ise bunun bir 'savaş tezkeresi' olmasını gösterdi.

MHP NE YAPACAK?

Vural, TBMM'de, gazetecilerin, MHP'nin, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'ne ne oyu vereceğine ilişkin soruya, "Sağlıklı bir değerlendirme yapıyoruz. Türkiye'nin menfaatine göre davranacağız" karşılığını verdi.

BDP HAYIR DİYECEK

CHP, kararını netleştirmek için Meclis grubunu toplarken, BDP ise 'hayır' diyeceğini net şekilde ortaya koyan tek parti oldu. Tezkerenin 'gizli' oturumda görüşülmesi beklenirken, kabul edilmesi için 'salt çoğunluk' yeterli olacak.

AK PARTİ'DE HERKES EVET DEMEYEBİLİR

Hükümetin getirdiği bir tezkere olmasına karşın Suriye tezkeresine AK Partili vekillerin tamamının 'evet' oyu vermeyebileceği söyleniyor.

Türkiye'nin Suriye konusunda dikkatli olması ve savaşa çekilmek istendiğini düşünen bazı AK Partili milletvekillerinin tezkereye karşı 'evet' demeyeceği belirtiliyor. Ancak herşeye rağmen Mecliste 326 sandalyesi bulunan Ak Parti'nin, tezkereyi tek başına çıkarabilecek konumda olduğunu ifade ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2012, 19:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472