banner488

Sosyal Hizmetler Müdürlüğün’den, Muhtarlara Bilgilendirme Semineri

Sosyal Hizmetler Müdürlüğün’den, Muhtarlara Bilgilendirme Semineri

Çine’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi açıldı. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Atatürk İlkokulu’nda bulunan ek bina geçici olarak hizmet vermeye başladı. Merkezde ve mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak, sosyal hizmetlerden faydalanmaları sağlanacak.

Çine Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ilk olarak Çine Belediye Kültür Merkezinde Mahalle Muhtarlarına yönelik, kurumun faaliyet ve çalışmaları konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi. Toplantıya, Aile Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürü Gönül Durulan, Çine Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Asuman Sürmen, Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Muammer Durmaz, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda açılık konuşmasını yapın Aile Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürü Gönül Durulan, “Sosyal Hizmet Merkezleri çocuk, genç, kadın, erkek, engelli ve yaşlı birey ve ailelerinin koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlere erişimi kolaylığı esası ile bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile iş birliği içinde sunulduğu kuruluşlardır. Çine’de açılışını gerçekleştirdiğimiz Sosyal Hizmet Merkezi, Çine ve Kapruzlu’daki çocuk, genç, kadın, erkek, engelli ve yaşlı birey ve ailelerine Bakanlıklarımızın hizmetlerini en güzel şekilde sunacaktır. Şahsım adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Sosyal Hizmet Merkezi hizmet alanları ve verilen hizmet konusunda Çine Sosyal Hizmet Müdürü Asuman Sürmen, “Sosyal Hizmetleri Merkezi Müdürlüğümüz toplumun dezavantajlı kesimine (Yoksullar, evsizler, yaşlı ve engelliler, şehit yakınları ve gaziler, şiddet mağduru kadın veya çocuklar, sokakta yaşayan veya çalışan çocuklar, sorunlu veya parçalanmış aileler vs.) olan birey veya gurupların toplumsal yaşamdan kopmamasını, verdiği eğitimler ile sağlıklı bir toplum için sağlıklı aile ve nesillerin yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz  salt ekonomik desteğe indirgenemeyecek düzeyde kapsamlı bir hizmet merkezidir. Bu anlamda vatandaşlarımıza sadece ekonomik destek sunulmamakta ayrıca sosyal ve eğitsel çalışmalar ile vatandaşlarımızın ve çocuklarının toplumsal yaşamdan kopması engellenmekte ve ailelerimizin kendi kendilerine yetebilecek düzeye gelmeleri sağlamaktır. Bu konuda Çinelilere Bakanlığımızın vermiş olduğu hizmetleri yerinde sağlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.




Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472